Het Ravana trainingsapparaat

Het Ravana trainingsapparaat, ook wel de Ravana Demon genoemd, is een houten constructie waarop schoppen, slagen, stoten en blokken geoefend kunnen worden. Een Demon kan op vele manieren gebouwd worden. De basisvorm bestaat uit één massieve hardhouten paal, met daaraan een aantal uitsteeksels, die armen en soms zelfs benen simuleren. Voor het trainen op specifieke tegenstanders, zoals trollen (groter), Ravana (vier of meer armen), Arachna (meerdere benen/poten) en zelfs draken (groter en andere lichaamsvorm), kan het apparaat aangepast worden.

Het apparaat wordt in vele culturen op vele verschillende manieren gebruikt. In Onze wereld maken meerdere krijgskunsten gebruik van vergelijkbare hulpmiddelen, zoals de makiwara (o.a. Karate), de dallyon joo (Taekwon-Do) en de muk yan jong (Wing Chun). Die zijn doorgaans statisch en gericht op één tegenstandertype (namelijk een mens). In de werelden van de fantasie is dat niet genoeg, vandaar dat Jindonath en andere fantastische krijgskunsten verschillende trainingsapparaten voor verschillende tegenstanders kennen.

De wereld van de Ravana grensde lang geleden aan Jinaigarh, het inmiddels ontoegankelijk geworden thuisland van het Jinai krijgersvolk. De Brug der Heldendaden verbond de beide rijken. De Ravana bouwden de beste machines en trainingsmiddelen voor de Jinai. Zeker hun beweegbare en met magie geanimeerde trainingsapparaten werden als een zware uitdaging voor zelfs de beste Qu’s der Jinai gezien. Door hun moeilijkheidsgraad kreeg dit product de algemene naam “Ravana Demon”. Niet te verwarren met het type Ravana Demon, dat specifiek meerdere armen heeft. Andere types zijn bijvoorbeeld de Houten Ruiter, de Ravana Draak en de Zoemer, waarmee alleen in het donker getraind dient te worden.

Elke Jinai karavaan heeft vele Ravana Demonen aan boord van de fortwagens. In de wagen van de Qu, die ook dient als trainingshal (Jinang), zullen meerdere, verschillende Demonen aanwezig zijn. Als er één kapot gaat, door de eindeloze slagen, schoppen en blokken, zal de Qu of één van zijn of haar leerlingen zorgen voor vervanging. Er zijn meerdere verhalen bekend dat een karavaan van de voorgenomen reisbestemming afweek, teneinde geschikt hout voor een nieuwe Demon te verkrijgen.

De meest beruchte Ravana Demon is ongetwijfeld de Chulthach Puzzel van Uikemain. Volgens de legenden is deze massieve, huizenhoge simulatie gebouwd van maancederhout en gestolde vuurwyrmbeenderen en betoverd met dodelijke Jinkaghbac bezweringen, door Krijgsheer Xi’Gho I-jin als ultieme test voor zijn uitdagers. Let op: deze Ravana Demon is niet bedoeld voor Jindonath training, zelfs met het volledige Jinkaghbac (Jinai magie) en Jinshi (Jinai wapentraining) arsenaal was de Chulthach Puzzel vrijwel onverslaanbaar. De bewoners van Uikemain verlaten de stad, als de Puzzel tot leven komt en de verwoesting is meestal groot.