Qu’Mar

Qu’Mar Ti-jin is een krijgsmeester uit de werelden van de fantasie. Hij is opgegroeid in de Vuurmarck Karavaan, één van de ronddolende clans van de Jinai. Zijn avonturen worden vastgelegd in boeken, verhalen en video’s en hij geeft zijn kennis door op festivals en festijnen in onze wereld, door middel van het geven van cursussen zelfverdediging tegen nachtmerries en monsters.

 

Mar op het pad van de Qu

In zijn vele jaren van groei in de krijgskunsten, onder leiding van de Qu van Vuurmarck, bezocht de Karavaan vele werelden. Qu’Mar leerde vele andere wezens kennen en ontmoette ook Jinai van andere Karavanen. Nog voor hij zelf de titel Qu verdiende (dus toen hij nog gewoon Mar heette) reisde hij zelf door vele werelden en bekwaamde zich in andere krijgskunsten. Die van de Jinai, maar ook van andere volkeren. Toen hij in de Vuurmarck karavaan terugkeerde, werd hij getest op zijn kunde en werd hem de Qu titel (karavaanmeester) toegekend.

In de jaren daarna hervatte hij zijn omzwervingen en sloot hij zich tijdelijk aan bij verschillende karavanen. Zeven ervan kenden hem de titel van Qu toe, wat hem in aanmerking deed komen voor de krijgsmeesterstitel. Onlangs volgde zelfs nog een achtste Qu titel (karavaan der ringen). Tijdens zijn test voor krijgsmeester bleek zijn ongekende gehardheid, kunde en integriteit. Hij is één van de zeer weinige krijgsmeester van de Jinai.

Sinds de verdwijning van Vuurmarck reist Qu’Mar door de werelden. In plaats van zich te vestigen in de fortwagen van de Qu van de karavaan der Lege Plaatsen, koos hij ervoor om zijn beste leerling op te leiden tot de rang van Qu, voordat hij verder trok, om de achtergrond van de verdwijning van zijn thuiskaravaan te ontdekken.

Dat heeft hem vele hachelijke avonturen opgeleverd en het besef dat er niet één waarheid is.

 

Qu’Mar in onze wereld

Meerdere keren raakte Qu’Mar in de Realiteit verzeild. Meestal kwam hij welgezinde lieden tegen en kon hij iets voor deze wereld betekenen. Hij heeft inmiddels vele cursussen zelfverdediging tegen nachtmerries en monsters en trainingen in Jindonath gegeven (onder andere tijdens Elf Fantasy Fairs, Castlefest, de Midzomerfair, de Paleis Revue, Fantastyval, FantasiaFest en vele andere gelegenheden), want ondanks dat de mensen van de Realiteit veel van hun fantasie losgelaten hebben, zij worden nog steeds met monsters en nachtmerries geconfronteerd.

 

Cursussen

Qu’Mar komt regelmatig naar Onze wereld om workshops en cursussen te geven. Lees hier de verslagen en bekijk de foto’s.

Wilt u Qu’Mar ook uitnodigen op uw festijn, uw feest of zelfs in uw schoolklas, neem dan contact op met krijgsmeester@qu-mar.nl