Cursussen

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin komt regelmatig naar onze wereld, waar hij zelfverdedigingscursussen geeft tegen monsters, nachtmerries en duistere machten. Hij heeft inmiddels verschillende afgeronde workshops ontwikkeld en hij maakt voor festivals en optredens steeds nieuwe cursussen op maat. Daarnaast  zijn er al meerdere online instructies beschikbaar met uitleg over losse technieken, oefeningen en patronen om zelf te oefenen, als de Qu niet beschikbaar is.

Deelnemers ontvangen aan het einde van elke cursus of workshop een diploma, een koord van de karavaan en een steen van het pad. Deelnemers die vaker meedoen, kunnen per cursus een extra aantekening op hun diploma verdienen. Bij vijf aantekeningen ontvangen zij een hoofdband. Bij vijftien de titel Si en hun Jinainaam, een nieuw diploma en een nieuwe discipline. Bij negenendertig aantekeningen worden ze tot de rang van Te bevorderd.

 

Basiscursus zelfverdediging tegen fantasiewezens


In deze basiscursus leert Qu’Mar Ti-jin zijn leerlingen hoe ze zich kunnen verdedigen tegen orks, trollen en tovenaars.

Nu leven er geen orks en trollen in de werelden van Qu’Mar, maar wel creaturen die er een beetje op lijken. Om het publiek snel en makkelijk uit te leggen wat hij bedoelt, heeft Qu’Mar ervoor gekozen om deze bekende fantasybenamingen te gebruiken in plaats van gherehnin, meisels, loerders en ravana.

Tovenaars, demonen en draken bestaan natuurlijk wel gewoon in zijn wereld.

Aan de hand van een vertelde reis door het orkenbos, over de trollenbrug, naar het tovenaarskasteel, legt Qu’Mar uit wat goede verdedigingshoudingen zijn, wat de sterke en zwakke punten van de verschillende tegenstanders zijn en hoe die gebruikt kunnen worden.

Qu’Mar begint zijn meeste optredens met deze basiscursus, zodat alle deelnemers met een solide ondergrond de rest van het festival in kunnen. Bekijk HIER een video-impressie van de basiscursus.

 

Zelfverdediging tegen horror- en gothicmonsters


Sommige uithoeken van de werelden (en zelfs ónze wereld, wat deze cursus erg actueel maakt) worden geteisterd door monsters uit de krochten van het dodenrijk en verwrongen creaturen van de middernacht: zombies, weerwolven en vampieren.

Qu’Mar Ti-jin heeft op zijn reizen vele confrontaties met levende doden, zwarte wolven en energie- of bloedzuigende wezens gehad en ze allemaal overleefd. In deze cursus leert hij de deelnemers hoe ze zich kunnen verdedigen tegen de monsters uit nachtmerries en hoe ze terug kunnen slaan!

Deze workshop is onder andere tijdens de Elf Fantasy Fair gegeven en onderdelen komen vaak in andere cursussen ook terug.

 

Workshop Jindonath


Jindonath is de krijgskunst van het nomadische Jinaivolk. Qu’Mar is één van de krijgsmeesters van de Jinai en een expert in zeven van de ongewapende vechtstijlen of karavanen waaruit deze krijgskunst bestaat. Hij geeft doorgaans les in de technieken van de Vuurmarckkaravaan en de karavanen der Lege Plaatsen en der Forten. Per stijl legt hij de fantastische technieken uit en demonstreert ze op spectaculaire wijze.

 

Cursussen en Workshops op maat


Neem voor uw festival, festijn, feest of evenement contact op met schrijver Martijn Lindeboom om te overleggen over de mogelijkheden. En aangezien er geen grenzen zijn aan de fantasie is er erg veel mogelijk!