De dubbelklappende opschop der Jinai

Een eenvoudige techniek is de dubbelklappende opschop der Jinai. Alle Karavaanstijlen maken gebruik van deze schop naar het kruis, omdat hij niet alleen relatief makkelijk is, maar ook bijzonder effectief.

Het uitvoeren van de dubbelklappende opschop der Jinai:

Eerste fase van de dubbelklappende opschop (knie optrekken)Trek de knie op, iets hoger dan het te raken doel. Doe dit snel en krachtig.


Tweede fase van de dubbelklappende opschop (uitstrekken)Strek het been uit, voet plat, zodat er met de wreef geraakt word, van onder naar boven. Als er recht naar voren geschopt wordt (bijvoorbeeld met opgetrokken tenen) dan is de techniek net anders en wordt het een snijschop genoemd. Let er bij het oefenen zonder contact op dat de knie niet overstrekt wordt.

 


Derde fase van de dubbelklappende opschop (terugtrekken)Trek de voet snel en krachtig terug. Als de schop niet teruggetrokken wordt, is er het risico dat de voet gevangen wordt onder de ineenstortende massa van het getroffen monster. Ook kan er dan niet snel genoeg gereageerd worden op andere dreigingen.