Oefenvorm: Vloeien

Het is een actie-reactie oefening die door de Jinai Vloeien genoemd wordt. Het bestaat uit een korte uitwisseling van technieken, waarbij contact gehouden dient te worden en waarbij gereageerd en overgenomen wordt, over en weer. Meestal bestaat de serie uit een afgesproken aantal technieken, maar er kan ook vrijer gevochten worden.

 

1. Voorbereiding

Beide Jinai krijgers nemen een gevechtshouding aan en kruisen de voorste hand/onderarm.

Dit is het moment om afspraken te maken over snelheid, toegestane technieken, impact en duur van de oefening.

 

2. Serie

Uitwisseling van technieken:

a en b: handtechniek aanvallen en blokken. Let op de gespreide vingers van Wou. Dit is een handpositie uit de traditie van de karavaan der Sterren, waarbij alle vingers ingezet worden om naar zenuwpunten te steken. Dit is een uitgewerkte versie van de Jinai angel.

 

c en d: uitwisseling van schoptechnieken en bijbehorende blokken. Qu’Mar voert een Breuk der Fortificaties uit en Wou zet een Dubbelklappende opschop der Jinai in.

 

 

 

e: laatste uitwisseling, een dubbele stoot naar het hoofd, die bijvoorbeeld effectief ingezet kan worden tegen vampiers (gericht op de hoektanden), geblokt met een wigslag.

 

3. Afsluiting

De krijgers groeten en danken elkaar voor de oefening.

Dit is een korte uitwisseling, gericht op techniek. Dezelfde oefening kan meer als gevecht uitgevoerd worden, begrensd door de afspraken die de krijgers maken. Naast slagen en schoppen kunnen bijvoorbeeld ook grepen, worpen, vegen en offertechnieken toegestaan worden.

Vloeien is een relatief veilige oefenvorm, omdat de Jinai dicht bij elkaar blijven en de meer extreme technieken niet mogelijk zijn omdat er contact gehouden moet worden.