De af-dekking van het Boze Oog

De karavaan der Forten heeft zich gespecialiseerd in verdediging, blokken, afweren en dekking houden. Dat gaat een stuk verder dan de algemene krijgshoudingen van de Jinai, die voor vele doelen ingezet kunnen worden. De karavaan der Forten heeft een aantal zeer gespecialiseerde dekkingen ontwikkeld voor verschillende tegenstanders. De ‘af-dekking van het Boze Oog’, ook wel de ‘Medusa dekking’ genoemd is een verdedigende houding, die aangenomen wordt om te voorkomen dat de tegenstander de Jinai kan betoveren, verstenen of anderszins aanvallen met zijn of haar blik.

Deze dekking wordt voornamelijk tegen vampiers (die hun slachtoffers onder hun invloed kunnen brengen met de ogen), gorgonen (wiens blik de aangekekene in steen verandert) en magiërs gespecialiseerd in hypnose gebruikt. Het voordeel van deze dekking boven het volledig afwenden, is dat de tegenstander toch in de gaten gehouden kan worden, zonder betoverd te worden.

Het vormen van de af-dekking is simpel: strek de vingers van beide handen en steek de duim in een haakse hoek uit. Leg de vingers en duimen op elkaar, zodat er slechts een kleine driehoek overblijft. Breng de dekking omhoog en houdt de handen over de ogen van de tegenstander, zodat die onzichtbaar zijn. Door de driehoek in het midden van de dekking kan de tegenstander bekeken worden en kan er gewerkt worden aan een aanval of een tactische terugtrekking.

 

Let op: deze krijgshouding is eenvoudig om aan te nemen, maar zeer moeilijk om effectief in te zetten. Het doelwit zal bewegen en proberen alsnog oogcontact te krijgen. Daarom is het belangrijk om veel te trainen met deze houding en gekoppelde aanvallen en verdedigingen.