Krijgers met de rang van Qu

De rang van Qu is een bijzondere: het is de hoogste rang die in een Jinai naam verwerkt wordt, zodat titel en naam samensmelten. Een Qu is een meesterkrijger in een bepaalde discipline. Het is de hoogste rang die binnen een karavaan te halen is. Doorgaans is er één leidende Qu in een karavaan en hooguit drie of vier anderen met dezelfde rang. Op dit moment zijn er drie Qu’s die af en toe in Onze Wereld komen. Uiteraard Qu’Mar Ti-jin (maar zijn rang is krijgsmeester, Qu in zeven karavanen, nog een stap hoger dan ‘gewone’ Qu). Daarnaast Qu’Yen, meesterkrijger in de Vuurmarck discipline, met een Te rang in de Sterrenkaravaan en Qu’Sji Doga-jin, meesterkrijger in de karavaan der Ringen, met een Te rang in de Pumbaar- en de Thar-karavaan.

 

Qu’Yen Shinoda

 

 

 

 

 

 

 

Yen Shinoda komt oorspronkelijk uit de stad Mehran, ver ver weg in de ringen van werelden. Daar was zij lid van het beruchte genootschap van de Zusters van Stilte. De geschiedenis is enigszins onduidelijk, maar zij heeft een tijd lang bij de karavanen der Jinai gestudeerd, onder andere bij de Vuurmarckkaravaan, bij Qu’Mar Ti-jin, maar ook bij de Lege Plaatsen en de Sterrenkaravaan.

Uiteindelijk keerde Yen terug naar de Zusters. Zij kreeg opdracht om de Freule Lindenhorst te vermoorden tijdens FantasiaFest 2011. Krijgsmeester Qu’Mar wist dat maar net te voorkomen (lees er HIER over). Hij bracht haar naar de Burcht van Berechting, waar een breekpunt in haar leven plaatsvond (lees er HIER over).

Eind 2011 kwam ze opnieuw in de leer bij Qu’Mar en inmiddels is hij overtuigd van haar terugkeer naar het rechte pad. Op basis van haar technische vaardigheden en de eindeloze testen waar Qu’Mar haar aan onderworpen heeft (niet alleen fysiek, technisch en mentaal, maar ook op de grondbeginselen van de Jinai, zoals respect, integriteit, hoffelijkheid en onoverwinnelijke geest), besloot hij haar in de zomer van 2012 te benoemen tot Qu in de Vuurmarckkaravaan. Met dezelfde aantekening die hij haar gaf toen hij haar liet gaan in de Burcht van Berechting.

 

 

Qu’Sji Doga-jin

Qu’Sji is een van Qu’s van de witte karavaan en hij heeft die rang al vanaf jonge leeftijd (zegt hij zelf). Naast zijn meesterkrijgerstatus in de karavaan der Ringen, heeft hij ook een Te rang in de Pumbaar- en de Thar-karavaan. En sinds kort is hij ook een leerling van de Vuurmarckkaravaan.

Qu’Sji is een van de laatste nabestaanden van de Dha die in de bergen van Wolfschaduw leefden.

De bergen van Wolfschaduw liggen in het oosten van de kristalwoestijn. Op de flanken van deze bergketen leeft de  karavaan der Ringen. De witte karavaan houdt zich nog meer dan andere Jinai afzijdig van de werelden. Dit heeft ermee te maken dat zij één van de weinige karavanen waren die moeite hadden met het afzweren van de oude Jinai magie. Daardoor is hun stijl nog steeds duidelijk doordrenkt met invloeden van de Dha, de oude Jinkaghbacmagiers. De oude manuscripten van de Dha zijn nog altijd in het bezit van Qu’Sji.