Jinaigarh

Lang, lang geleden, voordat het krijgersvolk der Jinai zich splitste in nomadische karavanen om door de werelden te trekken, heersten de Jinai krijgsheren over het mythische Jinaigarh. Het is inmiddels niet meer bekend of dit een fort, een stad of zelfs een wereld was en ook niet of het nog steeds bestaat.

 

Beperkte kennis over Jinaigarh

Er zijn maar weinig zaken duidelijk over Jinaigarh. Enkele mythen en legenden geven snippers informatie. Zo gaven de krijgsheren naar verluid hun bevelen vanaf de Omloop der Sterren, maar of dat een magische troon of toren, een zwevend platform of nog iets anders was, is onbekend.

Jinaigarh wordt altijd omschreven als vurig, met lavapoelen en een constant hoge temperatuur, maar of dat klopt is niet zeker. Wel is bekend dat de Jinai van nu zeer goed tegen hitte, vuurmagie en zelfs drakenvuur kunnen, dus waarschijnlijk zit er een kern van waarheid in die verhalen.

Wel met zekerheid weten we dat de maanceder in Jinaigarh groeide en ook alleen daar. Deze bomen met bijzondere, magische eigenschappen werden enorm groot, wat de theorie lijkt te ondersteunen dat Jinaigarh geen stad, maar een gehele wereld was. Echter: het maakt de verhalen over vuur en lava weer minder geloofwaardig.

 

Jinaigarh magie en wapens

In die lang vervlogen tijden gebruikten de Jinai nog magie en zelfs wapens. In de rest van de werelden zijn slechts een paar spreuken uit de magische traditie der Jinai (Jinkaghbac) bewaard gebleven. Deze verwoestende spreuken zijn sinds de Oorlog van Ether niet meer gebruikt, uit angst voor wederzijdse, volledige verwoesting.

Waarom de Jinai hun machtige magie afgezworen hebben is onduidelijk.

Ook is niet bekend waarom ze hun wapens afgelegd hebben en de gewapende krijgskunst Jinshi niet meer beoefenen. In meerdere werelden zijn Jinaigarh wapens bewaard gebleven. De bekendste is waarschijnlijk wel het slagzwaard van krijgsheer Xi’Xan Ren-jin, dat in de gerechtszaal van de Burcht van Berechting in Merganèth hangt en in zijn eentje voor de verwarming van de gigantische, granieten ruimte zorgt. Het wapen heet Khombra, de donderbreker en brandt met een magisch vuur dat zelfs na vele eeuwen nog niet gedoofd is.

 

De toegangen tot Jinaigarh

De toegangen tot Jinaigarh werden gevormd door vier bruggen, elk van een ander materiaal.

De Brug van Heldendaden bestond uit maancederhout.

De Brug van Verschrikkingen was opgetrokken uit beenderen (onbekend van wie).

De Brug van Gerechtigheid was gemetseld uit leisteenschalie.

De laatste brug heette Moed (zonder “De Brug van”) en volgens de legenden bestond het uit leegte of niets, maar wat dat betekent is onduidelijk.

 

Het taboe van Jinaigarh

Niemand weet meer waarom de karavanen Jinaigarh verlieten. Het is een taboe onderwerp in alle karavanen van de Jinai, behalve in de Vuurmarck karavaan. Er wordt gefluisterd dat die nieuwsgierigheid mogelijk de aanleiding tot de verdwijning van die karavaan is.

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin is sinds de Vuurmarck verdwenen is, op zoek naar zijn karavaangenoten en in het verlengde daarvan naar het antwoord op de vraag wat er met Jinaigarh gebeurd is.