Ravana

Verborgen in de ringen der werelden ligt het beruchte Ravana. Het wordt in het noorden begrensd door de onafzienbare lava-rivier die De Moot wordt genoemd. Het is de wereld waar het Ravana-volk vandaan komt. De Ravana vallen op door hun meerarmigheid: vier armen zijn normaal onder de lagere en middelklassen. In de hogere kasten komen zes tot twaalfarmige Ravana voor. De heersende kaste, die van de tienarmige krijgers, worden ook wel Ravana demonen genoemd (niet te verwarren met het Jinai trainingsapparaat).

 

Noord Ravana

De Ravana wereld ten noorden van de Bijtende Bergen is in andere werelden het meest bekend en het heeft de langste geschiedenis. Vooral de stad Sinter, aan de rand van De Moot, heeft een lang en duister verleden. Maar ook Halitpur, waar de Ravana demonenkoningen heersen en de tweelingsteden Tar en Koembar en de vele dorpen, forten en handelsvestigingen hebben hun fascinerende verhalen. Binnenkort volgt meer over de grensstad Sinter en over De Moot.

 

Volkeren

Het noorden van de Ravana wereld wordt bevolkt door verscheidene volkeren, waarvan de magische Ravana het belangrijkste is. Daarnaast leven er vooral in de noordelijkste steden en streken de zwartogige Garh, die mogelijk afstammen van vroegere verbindingen tussen Jinai, Ravana en andere volkeren.

De Geschroeide Landen worden gebruikt voor niche gewassen, die goed groeien in de geïrrigeerde asmodder. Het Asmoeras wemelt van de ontsnapte Lichtspinnen uit Shimeph, waarvan er enkele inmiddels zelfbewust zijn geworden en hun mathematische webben gebruiken om hun rijken vrijwel ontoegankelijk te maken voor buitenstaanders.

Vanuit Haltipur regeren de demonenkoningen met ijzeren vuisten over de wouden, delta’s en heuvels, tot aan de passen van de Bijtende Bergen.

 

Toegang tot Jinaigarh

Ooit lag in Ravana één van de toegangen tot het legendarische Jinaigarh. De grensstad Sinter, aan de oever van De Moot, was één van de grootste handelsplaatsen in de ringen. Echter: sinds de Brug van Heldendaden door de Jinai gebroken is, blijven de handelaren en reizigers weg en is Sinter vervallen tot een verdeelde stad in de geschroeide landen, met vooral de grauwzwammen- en doornappelgaarden als inkomstenbronnen.

 

Heerbaan

Ravana wordt vanuit het zuiden, ver voorbij de Bijtende Bergen tot aan De Moot doorsneden door een verhoogde heerbaan. Deze weg, die volkomen vlak is en dwars door heuvels snijdt en zich ver boven valleien verheft, als een muur van beton, komt uit in Sinter, bij het poortgebouw van Heldendaden. Er wordt gefluisterd dat het beton bestaat uit mortel van vermalen beenderen. De functie van de heerbaan is onderwerp van discussie. Wel is duidelijk dat hij niet alleen door Ravana loopt, maar ook vele andere werelden aandoet.

 

Lees hier een fragment van een verhaal over Qu’Mar Ti-jin, die arriveert in Ravana, op de weg naar Sinter: As van gevallen vijanden.

Lees hier een kort verhaal over Qu’Mar, die elders in Ravana een probleem op probeert te lossen: De blokkade van brandend basalt.