Sinter

Sinter is de noordelijkste stad van Ravana. Het ligt aan de rand van De Moot, een onafzienbare rivier van lava, die ooit overspannen werd door de Brug van Heldendaden. Lang lang geleden was Sinter één van de vier toegangen tot het legendarische Jinaigarh. Toen was het een belangrijke handelsstad. Sinds het breken van de bruggen door de Jinai is Sinter zijn machtige positie kwijt en doen de inwoners alles om te overleven.

 

Districten en belangrijke gebouwen

De stad wordt in tweeën gesneden door de Jinaigarh heerbaan (3), die aan de rand van De Moot eindigt. Daar torent het Poortgebouw van Heldendaden (2), opgetrokken uit zwarte leisteen, uit boven Sinter. Er achter, bijna niet te zien in de trillende lucht, steken de sprekende splinters van de gebroken Brug der Heldendaden (1) nog boven de lavarivier uit. Het Poortgebouw wordt door iedereen gemeden, ondanks dat de poorten op een kier staan. Naar verluidt huist er een monster met verscheurende tentakels in het Poortgebouw,

Ten oosten van de heerbaan ligt het Ravana district. Geheel omwald en grotendeels overdekt, biedt deze stad binnen de stad onderdak en schuilplaats aan de elite van de Ravana bevolking. Garh en andere volkeren worden hier enkel toegelaten om de straten schoon te vegen van de frequente asregens en om te werken in de vele fabriekjes en werkplaatsen, in eigendom van Ravana. Hier bevindt zich ook het Aspaleis van de demonenkoningen (8) en het oude Goudplein (7) waar vroeger de grootste handelsmarkt van alle wereldringen plaatsvond.

Aan de westkant van de heerbaan bevindt zich de Asstad, waar tussen de geïmproviseerde hutjes, gammele huizen en met as aangekoekte afdakjes vele trotse, maar oude en vervallen gebouwen oprijzen, zoals de Krijgsambassade (5), het kantoor van de Maatschappij der Ringen (14) en meerdere torens van de oude stadswallen. Hier verblijven de werklieden, horigen en uitgestotenen van Sinter. Daarnaast wemelt het er van vluchtelingen, avonturiers en gelukszoekers uit Ravana en zelfs ver daarbuiten. De populatie bestaat uit voornamelijk Garh en lage kaste Ravana, maar ook vele andere volkeren zijn vertegenwoordigd.

Lees hier een snipperverhaal over het zware leven in Sinter: Bewijs van het bloed.

 

Legenda

(1) Brug van Heldendaden (gebroken, nog zo’n vijftig meter intact)
(2) Poortgebouw van Heldendaden
(3) Jinaigarh heerbaan
(4) Sinter poort (grotendeels verwoest)
(5) Krijgsambassade van Jinaigarh
(6) Het zwarte demonenfort
(7) Goudplein
(8) Aspaleis der demonenkoningen
(9) Shimeph ambassade
(10) Specerijenplein
(11) Krijgsplein
(12) Paradeplein (nu verzamelplaats voor de gaarden buiten de stad)
(13) Plein der Heldendaden (inmiddels deels volgebouwd, in de volksmond: plein der geschaafde knieën)
(14) Kantoor van de Maatschappij der Ringen (hermetisch afgesloten)