De amulet van Jinaigarh

De Brug van Heldendaden werd door de Jinai zelf vernield, toen zij Jinaigarh verlieten, maar fragmenten ervan zijn bewaard gebleven.

Onder magiërs is maanceder een zeer gewild materiaal, omdat het de natuurlijke eigenschap heeft informatie vast te kunnen houden. In Onze wereld manifesteert zich dat voornamelijk in tekst, maar in de werelden van de verbeelding reciteert maancederhout wat het in zich opgenomen heeft.

Amuletten en zegels gesneden uit het maancederhout van de versplinterde Brug van Heldendaden worden vaak gebruikt als informatiedragers en als manier om boodschappen over te brengen.

Op festivals en vieringen worden, door krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin persoonlijk gemerkte, amuletten van Jinaigarh aangeboden.

 

De Elf Fantasy Fair Arcen versie van de amulet bevat:

 

* Een fragment van het boek De brandende krijger (uit Hoofdstuk 14, een unieke voorpublicatie uit het boek in voorbereiding);

* Het verhaal Het boek van de Qu (in één tekst, in nieuwe opmaak);

* Het audioverhaal Het boek van de Qu (getoverd door Arriolus en Jan de Dobbelaar, in drie delen);

* De monsterbeschrijving van een halfmeisel;

* vier Jinai krijgstechnieken, waarvan één helemaal nieuw: de af-dekking van het Boze Oog.

 

Technische noot: in Onze wereld manifesteert de Amulet van Jinaigarh zich als USB stick van hout aan een koord, dat om de hals gedragen kan worden. De inhoud van de USB stick is deels uniek (het boekfragment uit De brandende krijger en de af-dekking van het Boze Oog) en deels een opnieuw vormgegeven versie van artikelen op deze website. De USB stick heeft een capaciteit van 64 MB en kost 5 euro.