Verhalen en fragmenten

Op deze website en elders vind je vele verhalen over Jinai krijgers, monsters, queestes en gevaarlijke voorvallen. Auteur Martijn Lindeboom schrijft regelmatig nieuwe verhalen, die dan hier op deze site, in een tijdschrift, een verhalenbundel of op een andere website verschijnt. Meestal gaat het om zogenaamde ‘snipperverhalen’: hele korte fragmenten (500-1.000 woorden, 1 tot 3 boekbladzijden) waarin de wereld van Qu’Mar, zijn belevenissen of één van zijn avonturen beschreven wordt. Soms schrijft hij ook een iets langer verhaal, zoals Het boek van de Qu, dat als trilogie van drie snipperverhalen op Geekstijl is verschenen.

 

Eerste papieren Qu’Mar publicatie!

In oktober 2011 won schrijver Martijn Lindeboom de internationale schrijfwedstrijd Fantasy Strijd Brugge met het Qu’Mar verhaal Cyaan onder een magenta maan. Dit verhaal is gepubliceerd in de verhalenbundel Fantastisch Strijdtoneel II van Uitgeverij Books of Fantasy. Bestel het boek en lees over Mar, voor hij tot Qu werd benoemd, die zijn test van doorzettingsvermogen moet doorstaan.


 

Hieronder kun je snipperverhalen en korte verhalen lezen.

 

De wachter van de gebroken brug (over Qu’Mar Ti-jin die op zoek is naar antwoorden over de oorsprong van de Jinai en terecht komt in het gevaarlijke poortgebouw van de gebroken brug naar Jinaigarh).

Lees hier De wachter van de gebroken brug.

Dit verhaal speelt in de wereld Ravana en de stad Sinter.


De burcht van berechting (over Qu’Mar Ti-jin die na afloop van FantasiaFest de Lindenhorst de Zuster van Stilte, Yen Shinoda, afvoert om berecht te worden voor haar mislukte aanslag op de Freule van Lindenhorst).

Lees hier De burcht van berechting.

Dit verhaal begint in Onze wereld en via magische paden wordt de wereld van Merganèth betreden.


 

Bergen van smaragd, luchten van saffier (over de jonge Qu’Mar Ti-jin, die de confrontatie aangaat met de Tand van smaragd)

Dit verhaal speelt in de bergen van smaragd, één van de hoogste bergketens in alle werelden. De hoogste berg reist zelfs zo hoog op, dat je van de top over kunt stappen naar de dubbelgeringde maan.De blokkade van brandend basalt (over Qu’Mar die een goede daad wil doen, maar van tevoren al weet dat het waarschijnlijk anders uitpakt).

Dit verhaal speelt in de vurige wereld van de Ravana, waar rivieren van lava door het basalten landschap stromen en demonen en andere angstaanjagende wezens vrij rondwaren.


Het boek van de Qu (over Lin Ci-jin, een leerling van krijgsmeester Qu’Mar die een hachelijk avontuur aangaat).

Deze serie verhalen speelt in de karavaan der Lege Plaatsen, dat zijn kamp heeft opgeslagen in de Kloof van Ghythan. Deze kloof is gelegen in de voorgebergten van de bergen van smaragd en vormt één van de paden tussen de werelden.

Luister en kijk hier naar een eerste impressie van de serie gesproken verhalen die begint met Het boek van de Qu:


Het pad van de Qu (over Lin Ci-jin, Siu en Qu’Mar, die in een nieuwe wereld terecht komen, waar het lang niet pluis is).

 

Deze serie verhalen speelt ook weer in de karavaan der Lege Plaatsen, die de Kloof van Ghythan verlaten heeft, op hun eeuwige dooltocht door de ringen van de werelden.