Poets je Jinai techniek op (voor de EFF)

9-4-2012

De Elf Fantasy Fair is minder dan twee weken van ons verwijderd. Een mooi moment om je Jinai techniek alvast wat op te poetsen voor de workshops op 21 en 22 april (en ook als je niet kunt komen is dat natuurlijk nooit weg). Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin heeft zijn Boek van de Qu er bijgepakt en heeft voor deze website een flink aantal technieken, oefeningen en Jinai-trainingsmethoden aangeleverd, compleet met illustraties en foto’s. Je leest er meer over in de sectie Karavanen.Daar tref je ook allerlei informatie over de cultuur en gewoonten in de drie in Onze wereld bekende karavanen (Lege Plaatsen, Forten en Vuurmarck), maar het gaat nu even om de techniek.

De nieuwste toevoegingen aan deze sectie gaan over Jinai patronen en specifiek over de Eerste Poort der Forten. Die laatste kun je zo gaan oefenen en als je hem tijdens de Elf Fantasy Fair kunt laten zien aan de krijgsmeester, dan zal hij een extra vink op je diploma plaatsen!

De volgende krijgsgerelateerde onderwerpen worden behandeld:

* Jindonath, algemene informatie over de krijgskunsten der Jinai, zijn patronen en mantra’s.

* Rangen en standen binnen de karavanen. Iedereen die vijf vinken op zijn of haar diploma behaalt, krijgt een hoofdband omgeknoopt. Kijk hier voor een aantal hoofdbandhouders uit Onze wereld.

* Jin Char Yu, de Jinai groet en de neutrale, veilige houding van de Jinai.

* Algemene techniek, zoals het maken van een correcte vuist, duim en angel en het uitvoeren van de opschop. Verder is er aandacht voor het gebruik van de Ravana demon, een veelgebruikt trainingsapparaat.

* Specifieke technieken uit de verschillende karavanen, zoals de Lege Plaatsen techniek Wijken voor de donderslag, de Vuurmarck schop Stap in de lucht en de Forten verdediging Af-dekking van het Boze Oog.

Genoeg te ontdekken dus! Binnenkort meer techniek en een nieuw verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.