Nieuw Qu’Mar verhaal geschreven

25 april 2014

Martijn Lindeboom, de schrijven van Qu’Mar, heeft een nieuw kort verhaal over de krijgsmeester geschreven. Het is net af, moet nog nagelezen, becommentarieerd, herschreven en afgemaakt worden, maar de eerste versie is er! De hoofdpersonen zijn deels het zelfde als in de minitrilogie Het boek van de Qu: Lin Ci-jin en Qu’Mar Ti-jin. Maar er komen ook nieuwe figuren in voor en een bloeddorstig volk van Jinai-eters. Spannend en met lastige keuzes voor de hoofdpersonen.

Helaas kun je het verhaal hier voorlopig nog niet lezen. Maar op deze site zijn wel andere verhalen te lezen en zelfs te beluisteren. Bekijk voor de verhalen het kopje Geschriften en daaronder Verhalen en fragmenten. De luisterversie van Het boek van de Qu kun je hier beluisteren:

Deel 1 gaat over Lin Ci-jin, een meisje van de Karavaan der Lege Plaatsen. Ze heeft de uitdaging van haar vrienden aangenomen en staat op het punt om de Fortwagen van krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin binnen te sluipen. Maar is het daar wel pluis? En wat als de krijgsmeester haar ontdekt?

Deel 2 opent met een actiescène, waarin Lin Ci-jin al haar krijgslessen moet benutten. Zal de Ravanademon haar kunnen helpen? Of de lessen van haar eerste Qu? Of misschien een techniek van de krijgsmeester zelf? Lin legt verantwoording af, met haar vuisten!

In deel 3 van Het boek van de Qu krijgt Lin Ci-jin voor het eerst de kans om in het boek uit de titel te kijken. Qu’Mar vraagt naar haar steen van het pad en de lessen van haar oudoom, de vorige Qu van de karavaan der Lege Plaatsen. Maar is het gevaar geweken? Of wacht haar nog een dodelijke verrassing?

Over de Jinai krijgskunsten kun je veel meer lezen op de Karavanenpagina.

Veel plezier! Jin Char Yu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.