Elf Fantasy Fair 2011: Qu’Mars verslag (zaterdag)

Op 16 en 17 april 2011 was krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin voor korte tijd in onze wereld.

Normaal gesproken is de Realiteit een gevaarlijke plaats voor Qu’Mar, maar tijdens fantasyfestivals, zoals de Elf Fantasy Fair, kan hij veilig en ontspannen in onze wereld rondlopen. Twee dagen lang sloeg hij zijn kamp op aan de Dragon Alley, achterin de tuinen van het kasteel, tegenover de Hospitaalridders (dank voor het in bewaring nemen van de schatkist!) en naast de Jian Fa krijgers. Een uitstekende plek, met een mooi, door bomen omringd veldje om les te geven en te oefenen.

Gedurende het weekend gaf de krijgsmeester vier workshops zelfverdediging tegen nachtmerries en monsters. Zowel zaterdag als zondag werd begonnen met het leren hoe je fantasywezens, zoals orks, trollen en tovenaars verslaat met je blote handen en voeten. De tweede workshop van de dag ging over zelfverdediging tegen horrormonsters zoals zombies, weerwolven en vampiers.

Het weer was geweldig en de Fair was zaterdag om 12 uur al uitverkocht, dus duizenden mensen, feeën, demonen, elfen en alle andere vormen van fantasywezens trokken over het terrein van kasteel De Haar.

 

  1. 1. Zaterdag: fantasy

De eerste cursus was direct een doorslaand succes: 35 razend enthousiaste deelnemers, die met veel inzet en plezier zich een weg baanden door grijpgrage lianen, hordes orks, toleisende trollen en kwaadaardige tovenaars. Zelfs een draak werd geconfronteerd… als je het zo mag noemen.

Tijdens elke cursus werd Qu’Mar geassisteerd door Masser Vu-jin, zijn jonge leerling uit de fantasylanden.

Aan het einde van de cursus deelde Qu’Mar aan hen die de cursus met goed gevolg afgerond hadden een diploma uit, waarbij elk van de deelnemers ingedeeld werd in één van de drie Karavaanstijlen (bekijk de site voor meer informatie). Verse leden van de Vuurmarck karavaan kregen een rood polskoord en een roodbeschilderde steen van het pad, de Lege Plaatsen een blauwe en de Forten een grijze.

Dit ritueel werd na elke cursus herhaald en iedereen die een vervolgcursus deed, kreeg daarvan een aantekening op zijn of haar diploma. Ook als er foto’s of video’s gemaakt werden met Qu’Mar kon er een aantekening verdiend worden. Vijf aantekeningen leverde de hoofdband van de volgende rang op!

 

  1. 2. Speciale ontmoetingen

Intussen stonden de mannen van 4GM te wachten om Qu’Mar te spreken. In 2009 hadden ze ook al een privéles van hem gekregen, nu was het tijd voor een vervolg. Spelmeester Erik deed goed zijn best, maar moest het ook verduren. Uiteindelijk moest hij door zijn collega’s uit de kreukels getrokken worden.

Intussen had Freule Lindenhorst een mooi plekje aan het water gevonden om thee te drinken. Echter, sinds een tijdje wordt zij regelmatig geplaagd door duistere wezens die haar lastig vallen. Haar hulpgeroep deed Qu’Mar toesnellen en op het nippertje wist hij haar te redden van meerdere aanvallen van de kwade machten. Waarom dit onheil haar achtervolgt is nog niet duidelijk. Voor de zekerheid zal Qu’Mar haar tijdens het FantasiaFest De Lindenhorst (31 juli 2011) als lijfwacht begeleiden op haar eigen festijn.

 

  1. 3. Zaterdag: horror

De nieuwe cursus zelfverdediging tegen horrormonsters ging daarna van start. Weer meer dan 30 deelnemers, waaronder een stel vampieren die wel eens wilden zien wat Qu’Mar tegen hen dacht uit te richten… Horrormonsters zijn een ander slag dan ‘normale’ fantasywezens. Een zombie stopt niet als je het in zijn kruis schopt, een vampier lacht om een gewone slag naar het hoofd, hoe hard ook… Vandaar dat deze workshop ook veel technieken bevatte die net wat extra impact hebben en die speciaal toegespitst zijn op de wezens uit gothickerkers…

Een groot succes wederom, met vele nieuwe leerlingen in de karavaanstijlen der Lege Plaatsen (ontwijken, sluipen, schijnbewegingen), Forten (blokken en dekkingen) en Vuurmarck (recht door zee, krachtig en technisch). Qu’Mar was tevreden en trots op de deelnemers!

 

  1. 4. Zaterdag: avonturen in de tuinen

Na de tweede cursus werden er foto’s gemaakt en liet assistent Masser Vu-jin nog wat van zijn kunsten zien. Ook kwamen de mannen van Geekstijl nog even langs voor een leuk gesprek. Het was een bijzonder geslaagde dag!

Terwijl Qu’Mars schrijver Martijn Lindeboom, zijn vriendin en de geketende hellehond Japie vertrokken naar hun hotel, bleef Qu’Mar achter. Na een goed maal bij de Hospitaalridders en een kopje mede bij de boomelfen van Dragon Alley, trok de krijgsmeester dieper de tuinen in, om een goede, veilige slaapplaats te vinden tussen de takken van een oude boom bij het labyrint van De Haar, waar het toegangspad naar de werelden van verbeelding loopt. Wat hij daar meemaakte kun je lezen in de afdeling Verhalen en fragmenten onder de titel Nachtkrijgers in de kasteeltuinen!

Lees hier deel twee van dit verslag!

 

En kijk intussen op Qu’Mars Flickrpagina voor de 50 foto’s van zaterdag!

Eén reactie op “Elf Fantasy Fair 2011: Qu’Mars verslag (zaterdag)”

  1. […] als in 2009 en 2011 komt krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin in 2012 naar de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens. Op 21 en 22 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.