Elf Fantasy Fair 2011: Qu’Mars verslag (zondag)

Zaterdag 16 april 2011 was een bijzonder geslaagde dag met workshops voor krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin (lees het verslag hier, inclusief 50 foto’s). De nacht was gevaarlijk, maar toch goed afgelopen (lees het verhaal Nachtkrijgers in de kasteeltuinen hier). Dus stond de krijgsmeester op zondag 17 april alweer vroeg bij zijn kraam aan de Dragon Alley in de tuinen van Kasteel De Haar. Gelukkig had niemand gemerkt welk gevaar er ’s nachts afgewend was, anders waren de bezoekers vast niet zo ontspannen en opgewekt geweest. Qu’Mar trainde de stramheid van de nachtelijke avonturen uit zijn lijf en was toen klaar voor een nieuwe serie workshops.

  1. 1. Zondag: fantasy

Net als op de eerste dag begon het direct goed met de eerste cursus een dertigtal enthousiaste deelnemers, die zich met veel plezier door het verhaal van het kasteel van de tovenaar vochten. Grijpende lianen, rovende orks, opdringerige trollen en boosaardige tovenaars werden verslagen. Aangezien er dit keer meerdere deelnemers (onder andere een engel) aanwezig waren die lange rokken of zelfs hoepelrokken droegen, deed Qu’Mar voor elke schoptechniek ook een alternatieve handtechniek voor. Ondanks de wat onsmakelijke doelwitten, werden ook de handtechnieken met overgave geoefend.

De belangrijkste zelfverdedigingstechniek, niet alleen uit de fantasyzelfverdediging, maar ook uit de serieuze, op straat bruikbare varianten, viel als altijd in goede aarde.

Na afloop van de cursus werden er weer een twintigtal karavaankoorden, stenen van het pad en diploma’s uitgedeeld. Het einde van de voorraad karavaankoorden begon in zicht te komen, maar er waren er nog net genoeg. Leden van de Vuurmarck karavaan dragen een rood polskoord, beoefenaren van de Lege Plaatsen stijl een blauw koord en de leerlingen van de Fortenkaravaan een grijs koord. Elke nieuwe leerling krijgt ook een steen van het pad, die de eerste stap op het pad van de karavaan symboliseert.

Ook kregen meerdere deelnemers, die op zaterdag ook al hadden meegedaan, een aantekening op hun diploma. Voor foto’s of video’s met Qu’Mar kon er ook een aantekening verdiend worden. Vijf aantekeningen levert de hoofdband van de volgende rang op!

 

2. Zondag: horror

Na een korte pauze was het alweer tijd voor een nieuwe cursus zelfverdediging tegen horrormonsters. Weer traden er zo’n dertig deelnemers aan. De oefening waarbij zombies ontweken moeten worden ging met veel hilariteit gepaard en ook het van je afhouden van weerwolven was erg leuk (beide Lege Plaatsen technieken). De tegenaanvallen waren wat grimmiger: harde schoppen, gesprongen ellebogen en een dubbele stoot (allemaal Vuurmarck technieken). De verdedigingshouding tegen vampieren was moeilijk, maar wel effectief (Forten techniek).

Ook deze cursus was een groot succes. Aan het einde werd de enige die meer dan vijf aantekeningen op zijn diploma verdiend had dit weekend, beloond met een rode hoofdband. Masser Vu-jin heeft Qu’Mar geassisteerd tijdens alle cursussen, hij heeft een actiescene opgenomen met twee andere deelnemers en hij heeft foto’s gemaakt met de krijgsmeester. Meer dan verdiend dus, die rode band van de Vuurmarck karavaan! Qu’Mar was erg trots op alle deelnemers van het hele weekend en heel erg blij met al het enthousiasme dat hij gezien heeft!

 

3. Zondag: confrontaties op foto en film

Als afronding van het weekend werden er nog een serie foto’s gemaakt met een aantal leerlingen en drie van hen oefenden een actiescene, onder leiding van de krijgsmeester. Twee jonge leerlingen van de karavanen worden plotseling aangevallen door een nachtkrijger der Samarac… Maar dat laten ze natuurlijk niet op zich zitten! Binnenkort verschijnt hier het filmpje.

Tenslotte werd er nog een serie foto’s gemaakt, wat weer aantekeningen op de diploma’s van de stoere deelnemers opleverde.

Na twee lange dagen hard werken was het de hoogste tijd voor Qu’Mar om terug te keren naar de werelden van de fantasie. Qu’Mar Ti-jin  verdween tussen de bomen, over de paden van verbeelding, om vervolgens op te lossen in zijn eigen wereld. Zijn schrijver Martijn Lindeboom, diens vriendin en hun gevaarlijke krijgshond Japie begonnen met opruimen en inpakken, om de lange tocht naar huis te kunnen aanvaarden.

Intussen zijn op Qu’Mars Flickrpagina 40 foto’s van zondag verschenen, naast de 50 foto’s van zaterdag!

Wordt lid van de Qu’Mar hyves om op de hoogte te blijven en kom regelmatig op deze website kijken voor nieuwe technieken, oefeningen, verhalen en boeken (er wordt hard doorgeschreven aan De brandende krijger, het eerste boek over Qu’Mar, en regelmatig verschijnen er nieuwe verhalen bij Geekstijl.nl en elders op het internet).

 

Veel dank aan Renate van der Flier (van de Elf organisatie) voor de prachtige promotie, dank aan de Hospitaalridders voor het bewaken van de schatkist en enorm veel dank aan alle deelnemers en toeschouwers die deze Elf Fantasy Fair tot zo’n groot succes hebben gemaakt voor Qu’Mar!

Voor de prachtige foto’s en filmpjes eindeloze dank en liefde aan Debbie van der Zande!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.