Eerste dag FantasiaFest: de regen verslagen!

27-7-2013

Net toen Qu’Mar en zijn crew wilden beginnen aan de eerste Jindonath training van FantasiaFest, verduisterde hemel. Rollende zwarte wolken schoten bliksemflitsen en gromden met hun donder… Wraak voor een eerdere confrontatie met de krijgsmeester? In elk geval werd de training een uurtje uitgesteld. Toen de ergste toorn van de weergoden voorbij was, ging de training alsnog van start.

Dit jaar had Qu’Mar drie helpers meegenomen: Qu’Yen (voormalig huurling en meester in de Vuurmarck karavaan), Qu’Sji Doga-jin (Qu van de mysterieuze cirkelende witte karavaan) en Hes Ter-jin, die zich naast de Vuurmarckkaravaan ook bezighoudt met de Serpentinakaravaan (groen). Ze hielpen met de training, de voorlichting over de karavaankrijgsstijlen en met het demonstreren van technieken.

De eerste training begon met een serie bewegingsoefeningen om regendruppels te ontwijken (Lege Plaatsentechniek), gevolgd door afweermethoden en tegenaanvallen (Forten en Vuurmarck). En precies zoals de bedoeling was, hield de regen toen op. Dat was het begin van een uitstekende training, met technieken uit allerlei verschillende stijlen. Er werd afgesloten met een spectaculaire gesprongen schop-stootcombinatie.

Bij de tweede training was het volop mooi weer en het nog vochtige veld dampte van het zonlicht. Een enorme groep stond paraat voor de traditionele basiscursus zelfverdediging tegen monsters. Dit keer werd er een extra techniek toegevoegd aan de cursus: de hamerslag tegen de dikke schedels van orks en trollen. Die werd op speciaal meegenomen breekplanken geoefend. Dat was een stoer en knallend onderdeel. Tot slot was natuurlijk de vurige grondstamper techniek tegen draken nog aan de beurt.

Er werden een heleboel nieuwe diploma’s uitgedeeld, veel nieuwe aftekeningen gezet en deze eerste dag was er zelfs al een krijger die zijn hoofdband haalde! Lu Ca-jin kreeg de grijze hoofdband omgeknoopt door krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin. Gefeliciteerd!

Morgen de tweede dag van FantasiaFest. Dat wordt weer een mooie trainingsdag en als het goed ik komen er nog een flink aantal hoofdbandhouders bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.