Warming up voor het Festivalseizoen!

14 maart 2012

Harde knallen, felle tikken, scherpe treffers: krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin voert razendsnel een gevechtspatroon uit. Hij slaat, blokt en schopt in een vloeiende serie tegen de vele houten ledematen van zijn Ravana-trainingsapparaat. De machine bestaat uit twee geschilde en gepolijste stammen van ijzerbeuk, die met meiselvezels aan elkaar gebonden zijn. Acht armvormige takken steken uit de installatie. Hij blokt één van de houten armen en duikt weg, als het apparaat door de klap draait in zijn lagers in het plafond en vloer van zijn fortwagen. Een tweede blok, met de onderarm, brengt het ding weer tot stilstand en een stoot-stoot-elleboog combinatie doet het ijzerhout kraken.

Qu’Mar doet een stap naar achteren en haalt een paar keer diep adem. In gedachten stapt hij uit zijn innerlijke harnas van de krijgsconcentratie. Bij de derde uitademing verdwijnen de vlammen uit zijn ogen. Zijn nu weer zwarte ogen glijden opzij en hij kijkt zijn leerling Lin Ci-jin aan. Haar mond hangt open en haar ogen zijn groot.

“Zo snel dus,” beantwoordt hij Lins vraag over hoe snel een Qu moet kunnen bewegen. Ze sluit met een hoorbare klap haar mond en mompelt: “Gebroken brug! Dan moet ik nog veel leren.”

Qu’Mar knikt glimlachend en loopt naar zijn werktafel, waar het Boek van de Qu opengeslagen op ligt. Hij gaat zitten en bladert door het dikke foliant. Lin komt achter hem staan, als hij wenkt. Ze herinnert zich nog goed hoe ze hier een half jaar geleden binnengeslopen is en het boek voor het eerst zag. Sindsdien krijgt ze bij elke gelegenheid speciaal onderricht van de krijgsmeester, om haar op te leiden tot Qu van de Lege Plaatsen karavaan.

“Dit is het hoofdstuk waar je in mijn afwezigheid aan moet werken,” zegt Qu’Mar, terwijl hij twee zwarte pagina’s open slaat. Pas als ze haar ogen tot spleetjes knijpt ziet ze in witte inkt minuscule tekeningetjes en lettertekens uit het zwart naar voren komen.

“De focus en internalisering van energie,” weet Lin één van de kopjes te ontcijferen, voor ze zich plotseling realiseert wat Qu’Mar net gezegd heeft. “U gaat weg?”

Qu’Mar knikt. “Je bent niet mijn enige leerling, Lin. Het Festivalseizoen komt er weer aan en in meerdere werelden wordt ik verwacht.”

“Waar dan, krijgsmeester?”

“De Realiteit onder andere,” antwoordt hij. “Allereerst op de Elf Fantasy Fair. Daar hoop ik de eerste blauwe hoofdband in de Realiteit toe te mogen kennen.”

Lin houdt haar hoofd schuin en fronst, een beetje jaloers. Dat is haar rang! Qu’Mar ziet het en steekt streng zijn vinger op: “Een goede krijger gaat uit van zijn eigen kracht en kundigheid, niet van rangen en standen van anderen.”

Lin buigt haar hoofd. “Natuurlijk, krijgsmeester.”

“Daarna ga ik naar Fantastyval, FantasiaFest en het Games’N’Stuff zomerkamp. En er wordt nog gesproken over een aantal andere festivals.”

“Een druk programma.”

“Zoals gewoonlijk. Vandaar dat ik voordat ik ga, jou nieuwe leerstof wil aanreiken. En dat betekent ook dat ik je bij de volgende volle maan de test voor de rang van Si af zal nemen.”

Lin recht haar rug. Er schiet een rilling langs. Aan de ene kant verheugt dat haar, omdat de krijgsmeester vindt dat ze toe is aan een test. Aan de andere kant wordt ze er angstig van. Qu’Mars manier van testen is bruut en confronterend…

“Ik zal er klaar voor zijn, krijgsmeester.”

Qu’Mar knikte. “Daar ga ik vanuit. Genoeg gepraat. Ga je series oefenen op de Ravanademon”

Ze buigt en loopt naar het trainingsapparaat toe. Ze wanhoopt ooit zo snel en krachtig te worden als de Qu, maar ze zal zeker haar uiterste best gaan doen!

Diep ademhalend concentreert ze zich. Dan begint ze aan een serie harde knallen, felle tikken en scherpe treffers…

 


De aankomende maanden, in de aanloop naar en tijdens het Festivalseizoen, kun je op deze website twee a drie keer per week nieuws verwachten. Nieuwe technieken, nieuwe verhalen, nieuwe plaatsen en werelden en nieuwe aankondigingen! Dus kom regelmatig kijken!

Kijk hier voor een actueel overzicht van de cursussen die krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin geeft in Onze wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.