Qu’Mar traint de Taekwon-Do krijgers van Kisport

21-1-2012

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin voegde zich op 21 januari bij zijn schrijver, Martijn Lindeboom, en diens zuster Jantien. Broer en zus dragen beide de 5e dan zwarte band en zijn de hoofdtrainers van Taekwon-Do school Sung Zang in Groningen. Ze gingen gedrieën op weg naar Kisport in Barneveld, één van de grootste en meest succesvolle Taekwon-Do scholen van Nederland, onder leiding van sabum Harry van Schaik.

Jantien gaf twee trainingen: techniek en doorzettingsvermogen voor een seniorengroep en zelfverdediging voor een vrouwengroep. Martijn was aanwezig als verslaggever en hij trainde met de rode en zwarte bandersgroep mee. Qu’Mar gaf les aan twee grote groepen, één met jeugd (witte en gele banden) en één met jeugd, junioren en senioren (gele band en hoger).

Het was direct duidelijk dat er echt wat anders op het menu stond dan de bekende Taekwon-Do training toen de lessen van Qu’Mar begonnen. De groepen stelden zich netjes en correct op volgens de Taekwon-Do regels, de hoogst gegradueerde rechts vooraan. De krijgsmeester liep voor de groep langs, tussen de mensen door en ging achter de groep staan. Daar begon hij met uitleg… Anders dan bij Taekwon-Do staan de verst gevorderde leerlingen van een Jindonath krijgsgroep achteraan, zodat de jongere en minder ervaren krijgers de instructies van de Qu beter kunnen volgen.

Na de groet (Jin Char Yu) werd er met verschillende warming-up oefeningen begonnen, elk uit een andere karavaan. Na elke oefening was de vraag waar de verschillende karavanen hun specialisme van maken. Forten werd snel geraden, maar Vuurmarck en Lege Plaatsen bleken moeilijker.

De energie bruiste in beide groepen. Zeker met oefeningen zoals de Stap in de lucht en de twee- en driepersoonssnelschopper (ook wel bekend als de wervelwindtechnieken of de mitrailleurschoppen) spatte de kracht er af!

De krijgsmeester was zeer tevreden over de prestaties van de Kisporters. Ze doen eer aan hun boosabums en sabum Harry.

Jin Char Yu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.