Qu’Mar Ti-jin bij de krijgers van Mu Ssang!

27-9-2012

Op woensdag 26 september heeft krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin een bezoek gebracht aan Taekwon-Do school Mu Ssang in Zwolle. Hij was daar op uitnodiging van Gretha Bruinis en boosabum Kenneth Sewbalak (de oprichter van de school). Mu Ssang is ook de krijgsschool waar Si’Tes Sa-jin, één van Qu’Mars meest trouwe studenten, in het dagelijks leven traint. Er waren zo’n dertig belangstellende Taekwon-Do krijgers en zelfs drie Jinai op af gekomen!

De krijgsmeester gaf twee trainingen, één aan de jongere jeugd en één aan de junioren/ senioren. Na hem gaf ook sabum Martijn Lindeboom van Taekwon-Do school Sung Zang uit Groningen ook nog een korte les. Lees het verslag daarvan HIER.

Beide lessen heeft Qu’Mar zich geconcentreerd op techniek, uit elk van de drie karavanen één: Forten, Lege Plaatsen en Vuurmarck. Net zoals toen hij op bezoek was bij Taekwon-Do school KiSport, levert dat prachtige plaatjes op, omdat deze leerlingen al heel wat kunnen in de krijgskunsten. En nu kregen ze er technieken tegen reuzen, schildwachten en vierarmige monsters bij. Forten en Lege Plaatsen techniek werden in een woest tikspel gecombineerd, dat gespeeld werd in de krater van een vulkaan. Als je buiten de lijnen stapte, viel je in de lava en moest je opdrukken. Werd je op je voorkant getikt, dan moest je buikspieroefeningen doen en bij een treffer op de rug was het springen geblazen. Maar als altijd waren de Vuurmarck technieken de meest spectaculaire: gesprongen schop-stoot combinaties en bij de oudere groep werd zelfs een zijwaarts-achterwaartse schop in de lucht uitgevoerd.

Beide trainingen werden enthousiast ontvangen en er werd veel afgelachen, tussen het harde werken door. De krijgers van Mu Ssang hebben zich uitstekend geweerd, net als de bezoekers, waaronder Wou Ter-jin en Hes Ter-jin. Altijd geweldig om jullie te zien.

Aan het einde van de les deelde Qu’Mar diploma’s uit, onder andere aan Si’Tes: haar officiele Si diploma.

Tot ziens op een Fantasy festival? Of misschien wel weer bij Mu Ssang, want er was zeker animo voor een herbezoek!

Jin Char Yu!

 

De foto’s zijn (c) Bert-Jan Klaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.