Qu’Mar in Kortrijk (België)

15 november 2011

Op 22 oktober was Qu’Mar op bezoek bij De Wijzer, het methodeonderwijs van Atheneum Pottelberg in Kortrijk, België. Hij kwam op uitnodiging van Iris Walgraeve en Joke Vansteenkiste een training Zelfverdediging tegen nachtmerries en monsters geven. De avond ervoor gaf zijn schrijver Martijn Lindeboom een workshop “Schrijf Geschiedenis!” aan dezelfde klassen.

Dit was de eerste Jinai krijgskunstentraining buiten Nederland en ook in België sloeg het aan.

De deelnemers leerden zich verdedigen tegen grijpgrage lianen, tegen orks, trollen en tovenaars en uiteindelijk namen ze het zelfs op tegen een draak!

Tussendoor werden lenigheidsoefeningen gedaan en tikspelletjes gespeeld, ter simulering van het fantastische gevecht.

Er werd zelfs even aandacht besteed aan de beroemde Vuurmarck techniek Stap in de lucht. Meerdere jongeren voerden de slagversie van deze sprongtechniek spectaculair uit.

Afgesloten werd met het uitdelen van de diploma’s. Elke leerling die een cursus van Qu’Mar succesvol afrondt krijgt dit diploma, als startdocument op het pad van de Qu. Elke vervolgcursus wordt aangetekend op het diploma en bij de vijfde aantekening ontvangt de student zijn eerste Jinai graad: de hoofdband van de karavaan waarin hij of zij is ingedeeld.

Na de training moest Qu’Mar snel weer weg: hij moest terug naar zijn eigen wereld om een belegering van gif spuwende slangemensen af te slaan…

Ook Martijn Lindeboom moest snel weg, om in Brugge de uitreiking van de prijzen van de Fantasy Strijd Brugge schrijfwedstrijd bij te wonen. Lees hier hoe dat afliep.

En lees hieronder het verslag van de optredens van Martijn en Qu’Mar in de schoolkrant ’t Pottelbergske:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.