Qu’Mar en de trollenkampioen

17 april 2014

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin tekent al zijn reizen en avonturen op in zijn persoonlijke Boek van de Qu. Elke Qu heeft zo’n boek en meestal bestaat het uit meerdere delen, omdat het totaal te omvangrijk wordt om mee te torsen. Qu’Mar heeft naast zijn aantekenboek (zijn ‘reis Boek van de Qu’ als het ware) ook een grote versie in gebonden vorm. Daarnaast beheerde hij een tijdlang het Boek van de Lege Plaatsen karavaan. Daar gaat de verhalenserie Het boek van de Qu (dat je zowel kunt lezen, als beluisteren) over.

De illustraties in de boeken worden doorgaans eerst door de Qu zelf gemaakt, om bepaalde technieken die effectief bleken te zijn vast te leggen. In het grote boek worden de verhalen, aantekeningen, beschrijvingen en uitleg verluchtigd door een kunstenaar van de karavaan.

Hieronder de tekening, gemaakt door Rem Co-jin, bij een beschrijving van de Vuurmarck karavaantechniek De dubbele verwoester. Een verwoester is een gesprongen techniek, uitgevoerd met één voet, al dan niet met behulp van een afzet (stap in de lucht). Een dubbele verwoester is nog een stukje moeilijker, omdat beide voeten gebruikt worden om de tegenstander tegelijkertijd te raken, waarbij alle kracht van de schop in één keer op het doel overgebracht wordt.

Qu’Mar versloeg de kampioen der trollen in een duel met een dubbele verwoester.

Tijdens de Elf Fantasy Fair zal Qu’Mar deze techniek demonstreren. Doe mee met zijn workshops op zaterdag 19 en zondag 20 april in Elfia Haarzuilens. Beide dagen om 13.00 uur de traditionele krijgersworkshop en om 16.00 uur de uitgebreide training, waar ook drie nieuwe karavanen aan de orde komen!

Koop een kaartje voor Elfia en volg alle workshops van Qu’Mar.

(getekend door Remco Nieboer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.