Nieuwe karavanen tijdens Elfia (2 en 3)

16 april 2014

Tijdens Elfia in Haarzuilens geeft krijgsmeester Qu’Mar weer les in de fantastische krijgskunsten (in de Roman Garden). Op 2 april werd al de eerste nieuwe karavaan bekendgemaakt (karavaan der Sterren). Vandaag is het de beurt aan de tweede en derde: de Serpentina karavaan (groen) en de karavaan der Ringen (wit).

De Serpentina Jinai hebben zich gespecialiseerd in aanvallen naar drukpunten en zachte doelen, met als effect het uitschakelen van de vijand of onbruikbaar maken van zijn eigen aanvalsmogelijkheden. Denk aan technieken met gestrekte vingers, tenen en knokkels. De Jinai duim en angel worden veel door de Serpentina gebruikt. Een van Qu’Mars leerlingen bereidt Serpentina trainingsvormen voor, die tijdens de Elf Fantasy Fair geoefend zullen worden.

Iets meer informatie over de karavaan der Ringen: In het oosten van de kristalwoestijn liggen de bergen van Wolfschaduw. Op de flanken van deze bergketen houdt zich een groep Jinai krijgers met hun karavaan op. De  karavaan der Ringen houdt zich nog meer dan andere Jinai afzijdig van de werelden. Dit heeft ermee te maken dat zij één van de weinige karavanen waren die moeite hadden met het afzweren van de oude Jinai magie. Daardoor is hun stijl nog steeds duidelijk doordrenkt met invloeden van de Dha, de oude Jinkaghbacmagiers.

Een van Qu’s van de witte karavaan, al een Qu vanaf jonge leeftijd (zegt hij zelf), is Qu’Sji Doga-jin. Naast zijn meesterkrijgerstatus in de karavaan der Ringen, heeft hij ook een Te rang in de Pumbaar- en de Thar-karavaan. En sinds kort is hij ook een leerling van de Vuurmarckkaravaan.

Qu’Sji is een van de laatste nabestaanden van de Dha die in de bergen van Wolfschaduw leefden. De oude manuscripten van de Dha zijn nog altijd in zijn bezit.

Qu’Sji zal tijdens de Elf Fantasy Fair een aantal van de cirkelende technieken van de witte karavaan voordoen en aanleren aan de deelnemers. Zijn foto hiernaast is genomen door Michelle Claus.

Als je een training volgt tijdens Elfia kun je dit keer niet alleen een extra vink op je diploma verdienen, maar als je de speciale karavaantechnieken aan Qu’Mar kunt demonstreren krijg je er ook nog eens een karavaan-aantekening. Die karavaan-aantekeningen tellen op tot het verkrijgen van een polskoord van de nieuwe karavaan.

Qu’Mar en zijn assistenten zullen een aantal van de technieken van de Serpentina karavaan en de karavaan der Ringen behandelen en oefenen. Zorg dat je er bij bent en bestel een Elfia kaartje (voor zaterdag of zondag, of allebei!).

2 reacties op “Nieuwe karavanen tijdens Elfia (2 en 3)”

  1. michelle schreef:

    Ik ben benieuwd! Tot zaterdag!
    Mooi verhaal met een mooie foto

  2. Martijn schreef:

    Mooie foto, inderdaad. Goed gedaan Michelle! Ik zal het er nog bij zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.