Nieuwe karavanen tijdens Elfia (1)

2 april 2014

Op 19 en 20 april geeft krijgsmeester Qu’Mar weer lessen Jindonath in Elfia (in de Roman Garden). Dit keer zal hij behalve de basistechnieken van de Jinai en de drie bekendste stijlen (de Vuurmarck karavaan (rood) en de karavanen der Lege Plaatsen (blauw) en Forten (grijs)) ook les geven in een aantal nieuwe karavanen. Het gaat daarbij in elk geval om de karavaan der Sterren (zwart), de Serpentinakaravaan (groen) en de karavaan der Cirkels (wit). Van elke stijl zal één of meerdere technieken gedemonstreerd en aangeleerd worden.

Als je een training volgt tijdens Elfia kun je dit keer niet alleen een extra vink op je diploma verdienen, maar als je de speciale karavaantechnieken aan Qu’Mar kunt demonstreren krijg je er ook nog eens een karavaan-aantekening. Die karavaan-aantekeningen tellen op tot het verkrijgen van een polskoord van de nieuwe karavaan.

Over de verschillende karavanen volgt binnenkort meer informatie, maar hier alvast een klein beetje over de karavaan der Sterren.

Qu’Mar was al een vergevorderde krijger, maar nog geen krijgsmeester, toen hij Qu’Fach ontmoette. De krijgsleider van de geheimzinnige karavaan der Sterren versperde Qu’Mar de weg voor de smalle tunnel die naar het grottenstelsel van Hadarach leidde.

‘Waarom zoekt u de zwarte karavaan, Jinai?’ vroeg de krijger, zijn woorden zacht, maar kristalhelder. Hij droeg een traditionele kodo, het uniform van de Jinaikrijger, van zwarte stof. Daardoor stak de zilveren band om zijn middel extra af.

‘Om van u te leren, Qu,’ antwoordde Qu’Mar, met een Jin Char Yu-buiging, om zijn vreedzame bedoelingen te laten zien.

‘Ik zie dat u al meerdere karavaanstijlen heeft bestudeerd,’ merkte de Sterren Qu op, na een blik op Qu’Mars rode band. Die raakte de koorden van de Lege Plaatsen, Forten, Pumbaar en Vuurmarck karavanen aan zijn band aan.

‘Dat klopt.’

‘Probeer langs mij te komen in de tunnel. Dan zullen we zien of u een zwart polskoord waard bent.’

De zwarte Qu stapte achteruit, de duistere muil van de tunnel in. Nog even waren zijn brandende ogen en zilverige band te zien, maar toen werden die ook onzichtbaar. Waarschijnlijk had de Qu zijn kap naar beneden getrokken of zelfs zijn ogen gesloten in het donker…

Qu’Mar was het gewend om met achterdocht ontvangen te worden, zelfs bij de karavanen van zijn eigen volk. Ook was het hem vaker overkomen dat hij tot een duel uitgedaagd werd. Maar alle andere keren kon hij zien wat hij deed. Nu moest hij het duister in stappen, zelfs zonder het licht van de sterren. Diep ademhalend bereidde hij zijn lichaam voor op de komende beproeving, met speciale aandacht voor de Forten gevechtshoudingen voor de korte afstand. Toen stapte hij naar voren om de test van de Sterrenkaravaan te ondergaan.

 

Hoe dit afliep kunt u aan Qu’Mar zelf vragen tijdens de Elf Fantasy Fair. Misschien vraagt hij zijn schrijver later om het verhaal helemaal op te tekenen. Qu’Mar zal in elk geval een aantal van de technieken die Qu’Fach uitvoerde in de tunnel met de bezoekers behandelen en oefenen. Zorg dat je er bij bent en bestel een Elfia kaartje (voor zaterdag of zondag, of allebei!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.