Korte oefenserie, met techniekuitleg

27-4-2012

Tijdens de Elf Fantasy Fair heeft krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin bijna honderd leerlingen in groepsverband getraind en opgeleid voor het verslaan van de mummie-koning Pah Nekh. Daarnaast heeft hij met meerdere Jinai één op één oefeningen gedaan. Hier een korte serie aanvallen en verdedigingen van de krijgsmeester en Wou Ter-jin. Het is een actie-reactie oefening die door de Jinai Vloeien genoemd wordt. Het bestaat uit een korte uitwisseling van technieken, waarbij contact gehouden dient te worden en waarbij gereageerd en overgenomen wordt, over en weer. Meestal bestaat de serie uit een afgesproken aantal technieken, maar er kan ook vrijer gevochten worden.

 

1. Voorbereiding

Beide Jinai krijgers nemen een gevechtshouding aan en kruisen de voorste hand/onderarm.

Dit is het moment om afspraken te maken over snelheid, toegestane technieken, impact en duur van de oefening.

 

2. Serie

Uitwisseling van technieken:

a en b: handtechniek aanvallen en blokken. Let op de gespreide vingers van Wou. Dit is een handpositie uit de traditie van de karavaan der Sterren, waarbij alle vingers ingezet worden om naar zenuwpunten te steken. Dit is een uitgewerkte versie van de Jinai angel.

 

c en d: uitwisseling van schoptechnieken en bijbehorende blokken. Qu’Mar voert een Breuk der Fortificaties uit en Wou zet een Dubbelklappende opschop der Jinai in.

 

 

 

e: laatste uitwisseling, een dubbele stoot naar het hoofd, die bijvoorbeeld effectief ingezet kan worden tegen vampiers (gericht op de hoektanden), geblokt met een wigslag.

 

3. Afsluiting

De krijgers groeten en danken elkaar voor de oefening.

Dit is een korte uitwisseling, gericht op techniek. Dezelfde oefening kan meer als gevecht uitgevoerd worden, begrensd door de afspraken die de krijgers maken. Naast slagen en schoppen kunnen bijvoorbeeld ook grepen, worpen, vegen en offertechnieken toegestaan worden.

Vloeien is een relatief veilige oefenvorm, omdat de Jinai dicht bij elkaar blijven en de meer extreme technieken niet mogelijk zijn omdat er contact gehouden moet worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.