Kom in stijl naar Elfia: in kodo

1 april 2014

Krijgsmeester Qu’Mar geeft lessen Jindonath in Elfia op 19 en 20 april (in de Roman Garden). In de loop der jaren heeft hij al vele honderden leerlingen opgeleid in de fantastische krijgskunsten. Dat heeft al meerdere tientallen hoofdbandhouders en zelfs een handvol krijgers met de rang Si opgeleverd. Maak je Qu’Marbeleving compleet met een echt Jinai outfit: de kodo. Achter de link staat uitleg over het krijgersuniform van de Jinai karavanen enhieronder staan ook nog wat tips en een foto van Qu’Mars kodo. Dus: heb je nog geen kostuum voor de Elf Fantasy Fair? Stel dan je eigen kodo samen. Je hebt nog ruim twee weken!

Tips voor het zelf maken van een kodo:

1. broek: een ruimvallende broek (zoals deze vechtsportbroek, maar een cargobroek o.i.d kan ook), die je indien nodig zwart, grijs of bruin verft (of een andere kleur, gebruik je fantasie!);

2. tuniek: neem een doek van stevig, maar niet ruw materiaal, twee keer zo lang als van je schouder tot aan het midden van je bovenbeen en ongeveer zo breed als je schouders. Knip in het midden een gat voor je hoofd. Doe de doek over je hoofd, zodat hij voor en achter je lijf naar beneden hangt. Zorg dat de panden voor en achter niet te lang zijn (tot maximaal halverwege je bovenbenen, desnoods afknippen) en merk van waar (onder je oksels, maar met genoeg ruimte om te bewegen) tot waar (ter hoogte van je riem) de voor en achterkant aan elkaar gemaakt moeten worden. Doe de doek weer af en naai de voor en achterkant stevig aan elkaar (je wilt er niet uitknappen);

3. riem of touw om je middel (de banden komen pas bij de rang van Qu);

4. een kap: bijvoorbeeld van een oude hoodie, of koop er één bij een fantasy- of middeleeuwenwinkel (zoals deze van Games’N’Stuff).

Voeg alles samen en zorg dat het lekker zit, dan ben je in Jinaistijl en klaar voor alle gevaren van Elfia! Vergeet niet een kaartje te kopen en alle workshops van Qu’Mar te volgen (ook als je een andere outfit hebt, natuurlijk)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.