Tweede dag in Elfia Haarzuilens

20 april 2014

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin was ook de tweede dag van de Elf Fantasy Fair aanwezig in de Roman Garden in Elfia Haarzuilens. Het was fantastisch weer en het was aangenaam druk en gezellig. Qu’Mar gaf workshops Fantastische krijgskunsten, met veel nieuwe technieken in nieuwe karavanen. Er waren zelfs een aantal leerlingen die het polskoord van één van de drie nieuwe karavanen uitgereikt kregen. Gefeliciteerd! Een mooie prestatie! Om dat te illustreren tref je onderaan deze blog een flink aantal foto’s van de zondag in Elfia aan.

De foto’s werden gemaakt door Debbie van der Zande. Binnenkort volgt een veel uitgebreider fotoverslag dat op Qu’Mars Facebook verschijnt (like it!) en worden de galerijen met hoofdbandhouders, Si’s en koordhouders in de nieuwe karavanen bijgewerkt.

De technieken van verschillende karavaanstijlen kwamen aan bod. Als basis natuurlijk de aanvalstechnieken van de Vuurmarck, de ontwijkende bewegingen van de Lege Plaatsen en de afweren en blokken van de Fortenkaravaan. Die werden gecombineerd in de Drie karavanenoefening, waarbij de twee deelnemers elkaar proberen te raken, zonder zelf geraakt te worden. Ook kwamen de gesprongen schop-stoot combinatie van Vuurmarck, de vele gevechtshoudingen van de Forten en de uitstapoefeningen van de Lege Plaatsen aan de orde.

Voor de veteranen waren vooral de heftige korte afstandstechnieken van de karavaan der Sterren, de slangachtige aanvallen van de Serpentinakaravaan en de cirkelende bewegingen van de karavaan der Ringen interessant.

Ook werden er in beide zondagse workshops een groot aantal breektesten uitgevoerd, met verschillende technieken. Spectaculair en effectief!

Dit weekend hebben Kim, Inge, Kees Jan, Alexander, Loïs, Tessa, Davy, Stéphanie, Melissa, David en Daelan technieken van de drie nieuwe karavanen gedemonstreerd. Qu’Mar kon aan In Ge-jin, Si’Kee Sjan-jin en Si’Tes Sa-jin respectievelijk een groene, witte en witte polsband uitreiken. Daarnaast haalde Wou Ter-jin de grijze hoofdband en Si’Kee zijn tweede Si rang (in de Vuurmarck karavaan)! Een erg succesvol festival dus.

 

Ondanks dat Elfia nog een derde dag aan Onze wereld grensde, kon krijgsmeester Qu’Mar niet blijven voor de maandag. Hij had verplichtingen in een andere wereld, met betrekking tot een wilde troep Spinmeisels en de veiligheid van de Tuinen van Cyaan. Maar dat is een verhaal voor een andere keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.