Tweede dag FantasiaFest: zeer geslaagd!

28-7-2013

De tweede dag van FantasiaFest begon een stuk vriendelijker dan de eerste (al had het ’s nachts wel gespookt). Droog, zwoel en met af en toe wat zon was het heerlijk weer om te trainen. Vandaag werden verschillende karavaanoefeningen en -technieken doorgenomen. Van de weringen uit de Fortenkaravaan, via de ontwijkingen van de karavaan der Lege Plaatsen, naar de (tegen)aanvallen op basis van de Vuurmarckstijl.

Tijdens de eerste training kwamen verschillende gesprongen technieken aan bod, onder andere de enkele en dubbele vliegende verwoester (een gesprongen zijwaartse schop met één of twee voeten) en de schop van de vallende bergen (een gesprongen schop omhoog, bedoeld om trollen en reuzen te vellen). Bij de tweede training was er aandacht voor de dubbele verwoester (een gesprongen zijwaartse schop, gecombineerd met een slag de andere kant op) en twee neerwaartse technieken (de hamerslag en de zwaaischop). Die laatste twee mocht iedereen op breekplanken uitproberen. Dat was weer een mooi en spectaculair onderdeel!

Aan het einde van de dag was het tijd voor promoties! Niet alleen werden er vier hoofdbanden uitgedeeld (gefeliciteerd Wou Ter-jin, Ben Te-jin, Nien Ke-jin en Mar Lies-jin!), maar ook kreeg Si’Tes Sa-jin haar tweede Si diploma én haar derde karavaandiploma (Forten). Zij is de enige in Onze Wereld die traint in alle drie de karavanen die Qu’Mar onderwijst.

Qu’Mar is inmiddels naar zijn eigen wereld teruggekeerd. De volgende keer dat je hem kunt ontmoeten en met hem kunt trainen is tijdens de Elf Fantasy Fair in Arcen (14 en 15 september 2013). De krijgsmeester zal dan zijn kamp opslaan in de Watergarden, waar hij een mooi veld tot zijn beschikking heeft. Kom ook daar meedoen (en vergeet je diploma niet!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.