Speciale training voor tovenares Mar Lies en haar krijgers

18-11-2012

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin heeft wel vaker privétrainingen gegeven (zoals aan Britt en Ymke en aan de Gamemasters), maar dat was altijd gedurende een fantasyevenement waar hij toch al les gaf. Vandaag een nieuwe ervaring: Marlies had wat te vieren en wilde graag een vervolgtraining van Qu’Mar. Tijdens FantasiaFest de Lindenhorst had ze ook al eens meegedaan, samen met haar dochters.

De troep kwam mooi op tijd aan in Groningen, in de Sionskerk, waar Qu’Mar een zwaar parcours voor de helden had uitgestippeld. Tovenares Mar Lies moest door de duistere landen reizen om de zwarte magiër Dha’Lor te confronteren. Ze werd bijgestaan door vier kleine krijgers (twee van vijf, twee van acht) op haar missie om de door Dha’Lor van haar gestolen toverstaf terug te winnen.

Qu’Mar trainde ze in het oversteken van de piranha rivier, terwijl boosaardige orks stenen naar ze gooiden. Daarna leerden ze diezelfde orks te verslaan. Ook werden ze belaagd door zombies, maar die waren ze te snel af door ontwijkende bewegingen aan te leren (Lege Plaatsen). De trollen bleken best moeilijke tegenstanders, maar ook die werden resoluut aangepakt. Toen was de rode poort naar het kasteel van Dha’Lor in zicht… en werden ze door vuurspuwende draakjes belaagd… Maar onder leiding van de kleinste van de helden, wisten ze ook daar langs te komen.

Na deze trainingssessie werd het tijd om de duistere landen echt te doorkruisen.

Wat een tocht was het, maar de groep rond tovenares Mar Lies wist het uitstekend te doorstaan.

En toen waren ze in het kasteel. Dha’Lor bleek een gemene tegenstander. Maar gelukkig hadden ze een heleboel afweertechnieken, schoppen en slagen en ontwijkbewegingen geleerd. Eén van de groep wist achter de zwarte magiër te komen en de toverstaf uit zijn band te stelen… Dha’Lors magische onkwetsbaarheid was opeens opgeheven en met z’n vijven vlogen ze hem aan. Slagen en schoppen en brullen werden op de slechte tovenaar losgelaten, tot hij uiteindelijk op de grond in elkaar zakte.

Tovenares Mar Lies had haar toverkracht weer terug en haar volk was gered!

Qu’Mar deelde diploma’s, karavaankoorden en stenen van het krijgerspad uit aan de succesvolle helden. Een zeer geslaagde expeditie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.