Schermutselingen in het Stormkasteel

13-1-2012

Op 3 januari 2012 bezocht krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin het winterkamp van stichting Fantasy4All. Hij kwam daar een training in de fantastische krijgskunsten der Jinai geven. Omdat het stormde en regende werd al snel besloten tijdens deze training binnen te blijven. Maar binnen was het natuurlijk ook niet veilig.

Qu’Mar concentreerde zich op twee gebieden van de Jinai krijgskunst, allereerst het korte afstandsgevecht. Dit wordt noodgedwongen door alle karavanen beoefend, maar zeker in de Serpetina karavaan wordt er veel aandacht aan besteed. Lage schoppen, felle elleboogstoten en combinaties op korte afstand werden geoefend.

Daarna was het tweede onderdeel aan de orde: de gevechtseenheid. Dit is een gevorderde techniek, waarbij meerdere Jinai krijgers samenwerken om groepen vijanden of erg krachtige tegenstanders te verslaan volgens het één plus één is drie principe. Ook deze technieken worden door meerdere karavanen beoefend, maar ze zijn vooral bekend uit de Vuurmarck en Pumbaar tradities. Drie technieken werden eruit gepikt, namelijk de tweemans- en driemanssnelschopper en de geassisteerde Stap in de lucht. Die tweede zie je in het bijgevoegde filmpje gedemonstreerd door Ar Ya-jin en haar krijgseenheid. Die laatste werkt net als een gewone Stap in de lucht, alleen nu is de afzet op de handen van de medekrijger, die je dan ook nog eens een duw meegeeft.

Na afloop van de training gingen verschillende groepjes aan de gang met het instuderen en oefenen van korte vechtscenes, zowel in grotere groepen als in tweetallen. Het resultaat kun je hieronder en op het Qu’Mar YouTube kanaal zien.

 

 

Een geslaagde Jinai krijgskunstenmiddag, wederom! Zie hier het verslag van de Jinaitraining tijdens het Fantasy4All zomerkamp.

Kom allemaal naar de Elf Fantasy Fair, FantasiaFest en andere evenementen om nog meer Jinai vechttechnieken te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.