Manuscript De brandende krijger in tweede versie af!

26-12-2012

Het manuscript van De brandende krijger, het boek over Qu’Mar, is weer een stap dichterbij voltooiing. De tweede, herschreven versie is af! Schrijver Martijn Lindeboom heeft de eerste versie helemaal herlezen en voorzien van aantekeningen en verbeteringen. Daarna heeft hij het boek nog een keer helemaal doorgewerkt. Er is flink gecorrigeerd, maar belangrijker: er is op zeven punten stevig herschreven, zodat de ontwikkelingen beter, spannender en logischer zijn. Het is een gaaf verhaal geworden met vreemde wezens, gevaarlijke krijgers, spannende ontdekkingen en veel stoere krijgskunsten.

Ondanks dat er meerdere scenes, een flink aantal alinea’s, en vele zinnen en woorden geschrapt zijn, is de tweede, herschreven versie een twintigtal bladzijden langer geworden. Dat maakt de karakters net wat meer uitgediept, de actie flitsender en de verhaallijnen strakker. Volgens de auteur wordt het een heel cool boek.

Maar nu komt het enge gedeelte: Martijn stuurt de tweede versie overmorgen naar zijn proeflezers. Wat zullen die er van vinden? Een aantal heeft al een stuk gelezen, maar niemand meer dan de helft, dus het wordt razend spannend. Vijf proeflezers gaan zich wagen aan De brandende krijger, onder wie twee succesvolle fantasyauteurs: Christien Boomsma (twee keer winnaar van de prestigieuze schrijfwedstrijd de Paul Harland Prijs en auteur van o.a. De heks van de bibliotheek, Watergeheimen en Spookbeeld) en Tais Teng (vele keren winnaar van de voorgangers van de Paul Harland Prijs en auteur van meer dan 100 boeken!).

Voorlopig wordt het dus even afwachten voor de schrijver en ook voor Qu’Mar, want pas in april heeft hij weer de eerste openbare optredens, tijdens de Elf Fantasy Fair.

Een gelukkig Festival van Vlammen gewenst en tot in 2013!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.