Jinai krijgskunstenmiddag in Almelo

27-12-2011

Tijdens het winterkamp van Fantasy4All in Almelo geeft krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin een krijgskunstentraining op 3 januari. Dit eerste optreden van 2012 belooft weer leuk, spannend en vernieuwend te worden. Niet alleen worden er spectaculaire technieken aangeleerd en geoefend en gaan we verder met bijvoorbeeld de Stap in de lucht techniek, ook wordt er een begin gemaakt met  groepstechniek.

Groepstechniek is een Jinai methode om een krachtige vijand, zoals bijvoorbeeld een hogere demon, een draak of een Spinmeisel te verslaan, die voor één krijger te machtig zou zijn. Een tweede toepassing is het beschermen van een bondgenoot tegen een groep aanvallers of ook weer een machtige vijand.

Tijdens het winterkamp gaan we deze technieken uitproberen en vastleggen. Tijdens de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens zullen deze technieken ook terugkomen, vooral in het eindgevecht tegen Oud Egyptische magie.

Na de training gaan we weer video opnamen maken. De video’s van het zomerkamp (twee van de drie zijn gelukt, de derde helaas niet) waren leuk, maar kosten erg veel tijd om te editten. Vandaar dat we dit keer alleen vechtscènes, zonder uitgebreid verhaal gaan filmen. Dus: korte uitwisselingen, in kostuum, vaak met de krijgsmeester als één van de vechters.

Eén scene, de gaafste, nemen we op voor een greenscreen (dat de schrijver van Qu’Mar, Martijn Lindeboom) meeneemt. Digimagiër Aris Houwing gaat proberen het greenscreengevecht te bewerken tot een schermutseling, diep in de landen van de fantasie. Het is een experiment, dus geen garanties, maar hopelijk wordt het een gaaf filmpje!

Heb je je nog niet opgegeven voor het winterkamp? Eigenlijk kan dat ook niet meer, maar als je alleen op 3 januari komt, kan Martijn mogelijk nog wat regelen. Dus mail als je nog zou willen komen.

Een eerdere greenscreenbewerking van Aris (van een foto, video is een stuk lastiger!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.