Het Festival van Vlammen: 20 februari

Het krijgersvolk der Jinai is doorgaans serieus en gefocust, maar een paar keer per jaar vieren zij feest. Sommige karavanen hebben meer festiviteiten, maar allemaal vieren ze het Feest der Heldendaden, het Festival van Vlammen en het Festijn van Eenheid. Daarnaast zijn er ook nog de week van de Testen van Moed en de stemmige Dag van het Breken der Bruggen, maar dat zijn meer plechtigheden dan feesten.

Het Festival van Vlammen, dat vooral in de karavaan der Sterren en de Vuurmarck karavaan uitbundig gevierd wordt, kan beschouwd worden als het begin van het Jinai jaar. Vergelijkbaar met Oud en Nieuw worden duistere geesten, maar vooral ook dreigende schaduwen uit het verleden verjaagd, door grote vuren te bouwen.

Het hoogtepunt van het Festival vindt plaats als enkel nog de sterren zichtbaar zijn. De Qu van de karavaan gaat de krijgers voor in een serie gesprongen schoppen en slagen door de vlammen heen. Alle karavaanleden staan om de vuren heen en weren gezamenlijk de schaduwen van de technieken af.

Lees meer over het Festival van Vlammen en bezoek een Jinai karavaan bij jou in de buurt, om dit bijzondere Festival mee te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.