Elf Fantasy Fair Arcen: een groot succes

18-9-2012

Voor het eerst sinds april 2011 was het een heel festival lang mooi weer! Of het de Elf Fantasy Fair in Arcen meer bezoekers heeft opgeleverd weten we nog niet, maar het was een stuk aangenamer toeven. Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin had in elk geval geen klagen over de deelname aan zijn workshops. In totaal heeft hij ruim honderd bezoekers opgeleid in de fantastische krijgskunsten van de Jinai. Opvallend daarbij was ook dat er veel veteranen bij waren, die op eerdere evenementen al één of meer van Qu’Mars lessen gevolgd hadden. Daar waren ook een heel aantal mensen bij die speciaal voor Qu’Mar naar de Fair gekomen waren.

De eerste workshop op zaterdag was de traditionele basiscursus zelfverdediging tegen fantasywezens. Hoe versla je orks, trollen en tovenaars met je blote handen en voeten. Met 25 deelnemers een heel mooie start van het weekend. Op verzoek van één van de deelnemers werd aan de dreigingen in het duistere woud, op weg naar het kasteel van de tovenaar, nog een monster toegevoegd: de reuzenspin. Dit bleek een grappig en uitdagend nieuw element in de cursus te zijn, die na nadere uitwerking vast vaker terugkomt.

’s Middags gaf Qu’Mar een workshop in het kader van het thema van de Fair: Pharaohs & Mummies. Net als in april in Haarzuilens, ging de groep op weg naar de vervloekte piramide van Pah Nekh, om skeletten, sfinxen en uiteindelijk de machtige mummiefarao te verslaan. De groep bleef gedurende het avontuur groeien en uiteindelijk werd Pah Nekh door zo’n 45 deelnemers bevochten en uiteindelijk verslagen!

Zondag stonden de workshops in het teken van de drie karavanen van Jindonath die Qu’Mar onderwijst: Forten, Lege Plaatsen en Vuurmarck. Vooral die laatste leverde spectaculaire plaatjes op. Gegrepen door de magische sfeer in Arcen vlogen de krijgers door de lucht in een gesprongen schop-stoot techniek, waar nachtmerries en monsters angstige dromen van krijgen…

De samenwerking met de Larpers (Lennaert en Chris, bedankt!) was erg aangenaam en er zijn plannen gesmeed om volgend festival nog meer samen te werken. Het was een uitstekend weekend, met veel nieuwe Jinai krijgers, maar ook een heleboel doorzetters die een tweede, twaalfde of zelfs negentiende workshop kwamen volgen.

Hieronder vind je al een aantal foto’s van dit zeer geslaagde evenement. Binnenkort volgt een volledig fotoverslag, zodra de 1.500 foto’s van Debbie van der Zande (vaste Qu’Mar fotografe), uitgezocht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.