Zaterdag in Elfia Haarzuilens

19 april 2014

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin kwam vanuit de werelden achter het gordijn naar Elfia om de bezoekers van de Elf Fantasy Fair te leren zich te verdedigen tegen woeste monsters. Hij gaf twee workshops Fantastische krijgskunsten in de Roman Garden. Heb je hem vandaag gemist? Kom dan zondag nog twee lessen volgen!

Hierbij een kort verslag van de dag en een aantal foto’s (gemaakt door Debbie van der Zande). Na afloop van het festival volgt nog een veel uitgebreider fotoverslag.

13.00 uur: basistraining

De eerste training van de dag werd in queestevorm uitgevoerd: eerst werden de orks in het duistere woud verslagen. Daarna werden gesprongen schoppen tegen de trollen van de brug ingezet. De wachters van het kasteel werden uit elkaar geslagen, waarna de skeletten van de schatkamer gekraakt werden. De draak was het laatste obstakel. De veteranen van de workshops weten hoe die confrontatie afliep…

De training werd afgesloten met een korte demonstratie van verschillende nieuwe karavaantechnieken, zoals de slangenslag van Serpentina, de gedraaide schoppen van Cirkels en de korte afstandstechnieken en destructies van de Sterrenkaravaan.

16.00 uur: de zes karavanentraining

Voor het eerst werden karavaantechnieken behandeld van buiten de traditionele drie (Vuurmarck, Lege Plaatsen en Forten).

Forten, Lege Plaatsen en Vuurmarck werden samengevat in een sparringsspel: gebruik aanvallen, terwijl je tegenaanvallen afweert en ontwijkt.

Daarna was het tijd voor Serpentina. Deze Jinai waren ooit de sluipmoordenaars van de Xejin. Later raakten ze ook nog eens verzeild in de moerassen van Sishanish, waar ze zich tegen giftige wezens moesten verweren. Hes Ter-jin gaf een oefening, waarmee de vijand met snelle, scherpte technieken uitgeschakeld kon worden.

De karavaaan der Ringen kwam vervolgens aan bod. Zij zijn nakomelingen van de magiërs van de Xejin, die zich aangepast hebben en hun Jindonath basistraining uitgebreid hebben met cirkelvormige technieken op basis van de Dha rituelen. Qu’Sji gaf de oefeningen en er werden mooie schoppen uitgevoerd.

Qu’Mar zelf vertelde over de karavaan der Sterren. Hun specialisme is gegroeid in de grottenstelsels van Hadarach, waar de karavaan kort na het verlaten van Jinaigarh in verdwaalde. Hun naam hebben ze gekozen omdat ze hoopten ooit de sterren weer te zien. Met de ogen dicht technieken maken, ellebogen en knieën op korte afstand.

Na afloop van de workshop namen zeven stoere krijgers de gelegenheid om de nieuwe technieken met Qu’Mar door te nemen. Daarmee verdienden ze een speciale aantekening op hun diploma: met drie daarvan krijgen ze het polskoord van de gekozen nieuwe karavaan.

Een bijzondere dag in Elfia, met geweldig weer en twee gave Jindonath workshops. Bekijk de foto’s en doe mee zodra je de kans krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.