Qu’Mar Ti-jin op de Elf Fantasy Fair 2011

Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin geeft vier cursussen zelfverdediging tegen nachtmerries en monsters tijdens de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens (bij Utrecht) op 16 en 17 april 2011.

De cursussen bestaan uit krijgskunstoefeningen, verhalen, actie, humor en heel veel fantasie. Qu’Mar leert cursisten hoe ze met technieken uit de krijgskunsten (de karavanen) van zijn volk (de Jinai) monsters, creaturen, woestelingen en andere engerds kunnen verslaan. In de basiscursus(zaterdag 14.00 uur, zondag 12.00 uur) neemt hij zijn leerlingen mee op een tocht door een woud vol met orks, over een trollenbrug naar het kasteel van een magiër. Voor elk wezen worden technieken en tactieken uitgelegd en geoefend. Tijdens de tweede cursus (zaterdag 16.30 uur, zondag 14.00 uur) wordt de confrontatie aangegaan met horror- en gothicmonsters, zoals zombies, weerwolven en vampiers.

Tussen de cursussen door is er gelegenheid om foto’s en video’s van (zelfbedachte) actiescènes te maken met de krijgsmeesters. Ook kunnen bezoekers die de cursus gevolgd hebben zich aanmelden bij een karavaan der Jinai, waarbij zij een diploma, een Steen van het Pad en een Karavaankoord uitgereikt krijgen door de krijgsmeester.

Alterego

Qu’Mar Ti-jin is een alterego van schrijver en performer Martijn Lindeboom. Hij presenteert zijn multimediaconcept rond krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin tijdens de Elf Fantasy Fair.

Op 16 en 17 april wordt het grootste fantasyfestival van Europa georganiseerd in Haarzuilens, in de tuinen van kasteel De Haar. De Elf Fantasy Fair trekt per jaar zo’n 25.000 bezoekers. Schrijver Martijn Lindeboom is gevraagd om daar op te treden als krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin, zijn alterego, die een serie cursussen zelfverdediging tegen nachtmerries en monsters zal verzorgen.

Martijn Lindeboom doet zijn optredens tijdens de Elf Fantasy Fair aan de Dragon Alley, waar hij zijn eigen trainingsveld en kampement heeft.

Concept

De zelfverdedigingscursus tegen nachtmerries en monsters is onderdeel van een uniek concept, waarin Martijn zijn voorliefde voor het schrijven van fantasyverhalen combineert met zijn achtergrond als Taekwon-Do leraar (5e dan, instructeur van de Groningse school Sung Zang). Het project omvat een veelvoud aan onderdelen en media:
•    Een boek (De brandende krijger, in voorbereiding);
•    Online verhalen (o.a. Het boek van de Qu);
•    Videos’s van optredens en (binnenkort) actiescènes;
•    Deze website;
•    Een zelfverdedigingsgids (in ontwikkeling);
•    Twee verschillende cursussen zelfverdediging, één om te leren hoe je je kunt verdedigen tegen fantasywezens (orks, trollen, magiërs en zelfs draken) en één tegen horrormonsters (zombies, weerwolven en vampiers).

 

Foto’s en filmpjes

Deze beide cursussen worden gegeven tijdens de Elf Fantasy Fair. Van een eerder optreden op de Fair kunt u hier een filmpje zien:

In twee dagen geeft Qu’Mar vier cursussen, maar dat is niet het enige. Hij gaat met bezoekers (die doorgaans erg fraai verkleed gaan) korte actiescènes opnemen. Samen met (groepen) bezoekers bedenkt hij een scenario dat daarna geoefend en vervolgens uitgevoerd wordt. Een cameravrouw zal alle actie vastleggen, waarna de filmpjes van special effects zullen worden voorzien door een computertovenaar.

 

Schrijver, vechtkunstleraar en performer

Martijn Lindeboom is professioneel schrijver en Taekwon-Do leraar. Zijn debuut “De legende van de Zwarte Wolven” is inmiddels uitverkocht, maar zijn boeken “In de schaduw van de Geselberg” (uitgeverij Passage) en “Het gebroken zwaard” (uitgeverij Noordboek) zijn nog wel verkrijgbaar.

Qu’Mar Ti-jin reist graag naar onze wereld om cursussen te geven. Martijn Lindeboom is beschikbaar voor lezingen, workshops en schrijfopdrachten.

Naast schrijver, performer en Taekwon-Do leraar is Martijn Lindeboom ook promotor van de fantastische genres (sciencefiction, fantasy en horror). Dit jaar organiseert hij de Paul Harland Prijs, een schrijfwedstrijd voor genreverhalen tot 10.000 woorden.

Zie voor meer informatie over Martijn Lindeboom de website www.lindeboomconcepten.nl en en het weblog www.lindeboomconcepten.web-log.nl. Voor meer informatie over zijn Taekwon-Do school zie www.sungzang.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.