Qu’Mar en de Fantasy Strijd Brugge schrijfwedstrijd

18 maart 2014

In 2011 won schrijver Martijn Lindeboom de schrijfwedstrijd Fantasy Strijd Brugge met het verhaal Cyaan onder een magenta maan. Dit verhaal ging over Qu’Mar Ti-jin in zijn jonge jaren. Omdat Qu’Mar in 2011 al enige bekendheid genoot, ook onder de juryleden van de wedstrijd en de auteur niet herkend mocht worden (wedstrijdregel om eerlijk jureren te garanderen), besloot Martijn Qu’Mar voor dit verhaal een schuilnaam te geven: Rin. De wedstrijdversie van het verhaal (dus met Rin als hoofdpersoon) is te lezen op dewebsite van de organisatie van de wedstrijd, de stad Brugge. DIT is de directe link.

Wil je het verhaal lezen op papier én met de juiste naam van de hoofdpersoon (Mar in plaats van Rin, nog geen Qu’Mar, omdat hij die titel toen nog niet gehaald had), bestel dan de bundel Fantastisch Strijdtoneel II bij uitgeverij Books of Fantasy.

Schrijf je zelf? En lijkt het je leuk om mee te doen aan een schrijfwedstrijd? Dan is de Fantasy Strijd Brugge een mooie keuze. De inzendingen moeten kort zijn (maar 1.500 woorden), maar dat maakt het niet minder moeilijk. De deadline is op maandag 23 juni om 0.00 uur (dus stuur uiterlijk 22 juni in). Lees het reglement HIER.

Dat is vlak voor de deadline van een andere schrijfwedstrijd, namelijk de Paul Harland Prijs. De inzendingen daarvoor mogen veel langer zijn (10.000 woorden). De deadline van de PHP is op 1 juli 2014, ook om middernacht. Deze wedstrijd wordt o.a. door Martijn Lindeboom georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.