Qu’Mar en Sissh de hagedisman

26-1-2012

Zoals iedereen wel weet: het is niet bepaald veilig in de werelden van Verbeelding. Eind vorig jaar kwam Qu’Mar, op weg terug van de zeer geslaagde Fanatic workshops, terecht in de moerassen van Cuhl-aggeth. Een beruchte streek door alle krokodillen, vliegende slangen en raptorrielen die altijd op zoek naar onoplettende prooi. Maar vooral gevaarlijk omdat de bende hagedismannen van Sissheshssall Sassashegh (Sissh voor zijn vrienden, en trouwens ook voor zijn vijanden, want die kunnen zijn volledige naam ook niet onthouden) hun intrek heeft genomen in een half vergane tempel daar.

Deze groep hagedismannen is rijk geworden van het overvallen van de reizigers die nog net de beesten en monsters wisten te overleven. Ze dragen dure kleding, gejat van vette koopmannen, opgepoetste pantserstukken van overmoedige avonturiers en zelfs sjaals van arrogante prinsessen.

Qu’Mar was niet gediend van de bedreigingen van Sissh en daagde hem uit tot een duel. De hagedisman dacht dat hij de ongewapende Jinai wel even aan zijn speer zou rijgen… Qu’Mar paste een uitstap van de Lege Plaatsen karavaan toe, waarna hij de beruchte Lavavoet techniek van de Vuurmarck karavaan inzette.

Sissh zal zich voorlopig wel vijf keer bedenken voor hij weer een ongewapende reiziger overvalt. Er zou zomaar een Jinai tussen kunnen zitten…

Deze fotobewerking is gemaakt door Remco Nieboer, kunstenaar achter Reer-Art

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.