Qu’Mar en de Battle om Elfia

23 september 2014

Het ging er ruig aan toe in de kasteeltuinen van Arcen, afgelopen zaterdag 20 september in het magische koninkrijk Elfia. De filmploeg van het Veronica TV programma Inside Gamer was aanwezig voor een speciale reportage door Simon Zijlemans en Tess Milne. Het ging over de game Hyrule Warriors, een spin off van de populaire Legend of Zelda serie. Krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin was gevraagd om de twee in passende outfits gestoken presentatoren te leren vechten tegen fantasywezens en monsters. Dat deed hij natuurlijk graag en hij had zelfs met de Elfia Larpcrew, onder leiding van Chris Verhoeff, twee legers voor Simon en Tess georganiseerd. Na wat laatste instructies van de regisseur werden de camera’s opgewarmd om te beginnen. Simon transformeerde in Link, Tess in Zelda en het avontuur kon van start gaan.

De queeste begon op een zonnig veldje, met uitleg en oefening van een van de basistechnieken van Jindonath: de dubbelklappende opschop.

Na een serie knallende schoppen leidde de krijgsmeester de avonturiers het gebergte in.

Daar was het tijd voor de tweede test, waarbij de omgeving gebruikt moest worden om spectaculaire, vliegende technieken uit te voeren.

De derde opgave was de traditionele Test van de Toetssteen. Uiteindelijk kregen de twee avonturiers hun Jinai namen en overhandigde Qu’Mar hen elk een magisch zwaard.

Terug bij het kampement van de krijgsmeester, kwam Chris en zijn Larpleger aangemarcheerd, voor de battleworkshop en natuurlijk de uiteindelijke veldslag om Elfia.

Link-jin en Zelda-jin kregen elk een stevig leger toebedeeld. Ze ontpopten zich tot bulderende generaals, die hun krijgers tot grote hoogte wisten op te stuwen.

De oorlogskreten waren niet van de lucht en meerdere keren gingen de twee kemphanen elkaar al te lijf, nog voordat de battle echt begonnen was. Een heftige, fanatieke sfeer dus.

Het werd een epische battle, waarin Zelda en Link uiteindelijk tegenover elkaar kwamen te staan.

Een woeste confrontatie volgde. ALs je wilt weten wie uiteindelijk won, moet je op 10 oktober kijken naar Inside Gamer op Veronica (rond middernacht). Daarna kun je het via deze link terugkijken: Inside Gamer.

Het filmen duurde al met al zo’n drie uur. Het was een leuke, enerverende ervaring, waar veel mensen lol aan gehad hebben.

Kijken dus op 10 oktober! En bekijk hieronder nog een flink aantal meer foto’s (gemaakt door Debbie van der Zande en Cees Castricum).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.