Elfia Arcen

16 september 2014

Elfia is het grootste fantasyevenement van Europa, met jaarlijks 25.000 tot 30.000 bezoekers. In het voorjaar is het magische koninkrijk gesitueerd rond het kasteel van Haarzuilens en op 20 en 21 september ligt het in de kasteeltuinen van Arcen.

Er is weer veel te zien, te doen en te beleven. Er treden een groot aantal bands op, er zijn ridders te paard, een stormtrooperlegioen is aanwezig, je kunt LARPen, workshops volgen, je onderdompelen in andere levensstijlen of tijdperken (middeleeuws, 80 jarige oorlog, steampunk), je laten beschilderen door één van de vele bodypainters of zelfs Quiddich meespelen! Ook zijn er veel kraampjes met boeken, sierraden, LARP benodigdheden, fantasydecoratie en kunst.

Natuurlijk is ook krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin weer present! Hij geeft workshops fantastische krijgskunsten op het veld bij de Dragonstage, halverwege de rondloop door het terrein.

Er staan een heleboel spectaculaire technieken op het programma. Net als bij Elfia in Haarzuilens wordt de Test van de Toetssteen weer uitgevoerd en bij voldoende belangstelling wordt er zelfs een competitie tussen de karavanen georganiseerd.

Bekijk het programma op de website van Elfia Arcen.

Lees een interview met Elfia organisator Stefan Struik op Hebban Fantasy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.